Efterforskningschef: Ligdele stammer formentlig fra en mand

Politiet formoder, at ligdele fundet ved Ilulissat Affaldsforbrænding stammer fra en mand. Efterforskningen intensiveres, siger efterforskningschef.
Skrevet af Anders Dall
05. oktober 2021 12:38

Det er formentlig ligdele fra en mand, som politiet og brandvæsnet har fundet ved affaldsforbrændingen i Ilulissat.

Det forklarer Jan Lambertsen, der er chef for politiets efterforskningsafdeling.

- Vi er stadig i fuld gang derude med at gennemsøge affaldet, og det er vi jo efter, at der er fundet to ligdele. Det er formentlig ligdele, der stammer fra en mand. Det kan ikke med sikkerhed siges endnu, men det er vores kraftige formodning, siger Jan Lambertsen.

Af etiske hensyn vil han ikke komme nærmere ind på hvilke ligdele, der er blevet fundet.

Beder befolkningen om hjælp

Søndag meddelte politiet offentligheden, at der var fundet en ligdel fra et menneske ved affaldsforbrændingen i Ilulissat. Tidligere i dag oplyste politiet, at der er fundet en ligdel mere.

LÆS OGSÅ Endnu en ligdel er fundet i Ilulissat

Jan Lambertsen forklarer, at politiet ikke er kommet tættere på at kunne identificere den dræbte. Derfor beder de fortsat befolkningen om hjælp.

- Vi har ikke fået nogen henvendelser endnu omkring nogen, der savner nogen. Der må være en, der mangler derude, siger Jan Lambertsen.

- Derfor er det en opfordring til borgerne: Tag lige og tag kontakt til nogen, I tror, der er på jagt, eller på en rejse, på en tur, hvad det kan være, for at konstatere at de ret beset også er det, uddyber han.

Intensiverer efterforskningen

Efterforskningen intensiveres i Ilulissat de kommende dage. Derfor vil der være øget politi i byen, fortæller efterforskningschefen.

- Vi håber på et godt samarbejde med folk derude. Hvis der er nogen, der gør nogle særlige iagttagelser eller har gjort nogle særlige iagttagelser blandt andet omkring de her offentlige affaldscontainere, så tag fat i politiet, siger han.

LÆS OGSÅ Politiet om mistænkeligt fund: Nu efterforsker vi sagen som et drab

Politiet kan kontaktes på 70 14 48.