Endnu en ligdel er fundet i Ilulissat

Politiet i Ilulissat har fundet endnu en kropsdel ved affaldsforbrændingen.
Politiet søger fortsat vidner, der i løbet den sidste uges tid har set noget mistænkeligt ved eller omkring byens affaldsbeholdere. Foto © : Kathrine Kruse / KNR
Skrevet af Christine Hyldal
05. oktober 2021 10:37

Politiet i Ilulissat har fundet endnu en del fra et lig ved Ilulissat Affaldsforbrænding.

Dermed er der nu fundet to dele.

En anden del blev fundet i lørdags.

Politiet søger fortsat vidner, der i løbet den sidste uges tid har set noget mistænkeligt ved eller omkring byens affaldsbeholdere. Så hvis folk i byen har set noget mistænkeligt mellem mandag 27. september og lørdag 2. oktober, skal de straks henvende sig til politiet på telefon 701448.

Det oplyser Grønlands Politi selv i en pressemeddelelse. 

- Vi er særligt interesseret i at høre mere fra borgere, som har set eller gjort iagttagelser af noget, der normalt ikke ses i bybilledet ved byens offentlige affaldscontainere. Det kan særligt være personer, som normalt ikke færdes i området, som har læsset affald af på mærkelige tidspunkter eller har kørt i mistænkelige køretøjer, siger Jan Lambertsen, der er chef for efterforskningsafdelingen.

Ingen anholdt

Politiet har afspærret området omkring affaldsforbrændingen og er fortsat i fuld gang med at gennemsøge det.

De har endnu ingen mistænkte i sagen, og derfor er der heller ikke blevet anholdt nogen. 

 

Foto © : Kathrine Kruse/KNR

 

Lørdag klokken 20.30 blev den første ligdel fundet. Den blev fundet af en medarbejder på forbrændingsanlægget og lå blandt affaldet, som skulle brændes.

Det oplyste vicepolitiinspektør, Gideon Quist, som har set billeder. Han ønskede ikke at gå nærmere i detaljer:

- Det er en ekstraordinær sag for mig, jeg har aldrig i mit liv som politimand i 20 år set noget lignende, sagde han til KNR.

Efterforskes som drab

Politiet efterforsker sagen som et drab. De ved ikke, om der er tale om en kvinde eller mand. Men det er ikke et barn, nærmere et voksent menneske, forklarede vicepolitiinspektøren.

Han vurderede, at drabet kan været sket sidste uge.

Sagen har fået politiet til at tilkalde forstærkning både fra Danmark og Nuuk. Indtil videre vil politiet i Ilulissat i samarbejde med brandvæsenet lede efter flere spor i forbrændingsanlægget.