Efter makaber sag: Lys blev tændt for at berolige iluliarmiut

En flok mennesker gik i optog gennem Ilulissat i går aftes.

Op mod 150 indbyggere i Ilulissat gik i går aftes igennem byen i optog.

Det fortæller Helene Storch Geisler, der var arrangør for optoget.

Lørdag og i dag er der fundet to dele af et lig på byens forbrænding - så folk i byen er naturligvis bekymrede.

Optoget startede klokken 19.00 ved rådhuset og endte ved den gamle fodboldbane.

Søndag meddelte politiet, at der var fundet en ligdel fra et menneske ved affaldsforbrændingen. Og tidligere i dag oplyste ordensmagten, at der er fundet en ligdel mere. 

LÆS OGSÅ Efterforskningschef: Ligdele stammer formentlig fra en mand

Politiet ønsker ikke at oplyse flere detaljer, men ifølge Jan Lambertsen, der er chef for politiets efterforskningsafdeling, er der sandsynligvis tale om en mand. 

Og de makabre fund har gjort mange i Ilulissat utrygge. Og derfor tog op mod 150 iluliarmiut imod invitationen til et optog gennem byen. 

 

Foto: Kathrine Kruse

 

Det var Avannaata Kommunias afdeling for Forebyggelse i Ilulissat, som arrangerede optoget. 

- Præsten Ludvig Fleischer holdt tale om livet. Og så samledes vi i en rundkreds, der ligner et hjerte, og vi sang en salme og tændte lys, fortæller Helene Storch Geisler.

- Folk siger, at de er utrygge. Nogen siger, at de er så utrygge, og at de ikke kan falde i søvn. Derfor stablede vi dette arrangement på benene, siger hun.

 

Foto: Kathrine Kruse

 

Efterforskningen intensiveres i Ilulissat de kommende dage. Derfor vil der være øget politi i byen, fortæller efterforskningschef Jan Lambertsen. 

Ifølge ham er politiet ikke kommet tættere på at kunne identificere den dræbte. Derfor beder de fortsat befolkningen om hjælp.

LÆS OGSÅ Endnu en ligdel er fundet i Ilulissat

- Vi har ikke fået nogen henvendelser endnu omkring nogen, der savner nogen. Der må være en, der mangler derude, siger Jan Lambertsen.

- Derfor er det en opfordring til borgerne: Tag lige og tag kontakt til nogen, I tror, der er på jagt, eller på en rejse, på en tur, hvad det kan være, for at konstatere at de ret beset også er det, uddyber han.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl