Efter kritik: Aaja Chemnitz Larsen får møde med statsministeren

Statsminister Mette Frederiksen (S) har efter 10 måneders ventetid fundet tid i kalenderen til et møde med IA's folketingsmedlem.
I sidste uge kritiserede folketingspolitiker Aaja Chemnitz Larsen (IA) den danske regering for at udvise dårlig kommunikation. Arkivfoto. Foto © : Anne-Katrine B. Olsen
18. juni 2020 11:38

Tirsdag 23. juni klokken 12.45 er markeret med fed i Aaja Chemnitz Larsens kalender.

For her - dagen efter at Folketinget officielt lukker for sommeren - er folketingspolitikeren fra Inuit Ataqatigiit inviteret til en halv times møde med statsminister Mette Frederiksen (S).

LÆS OGSÅ Et år med ny statsminister: IA savner bedre kommunikation

Et møde, som er kommet i stand efter 10 måneders ventetid og udtalt kritik fra Aaja Chemnitz Larsen over kommunikationen med den danske regering.

- Jeg har oplevet, at nogle ministre er svære at få fat i. Særligt statsministeren har der ikke været et møde med endnu på trods af, at vi har ønsket det og rykket for mødet. Det, synes jeg, er ærgerligt, sagde Aaja Chemnitz Larsen til KNR i sidste uge.

Hun bad første gang om et møde med statsministeren i august - to måneder efter folketingsvalget.

Corona-krisen har ryddet kalenderen

I en mail til KNR oplyser Statsministeriet, at det på grund af "kalendermæssige udfordringer" ikke har været muligt med et møde mellem Mette Frederiksen og Aaja Chemnitz Larsen før nu.

- Senest var mødet planlagt til midt marts, men blev rykket på grund af travlhed med håndtering af corona, skriver Statsministeriet til KNR.

I mailen understreger Statsministeriet, at regeringen arbejder tæt sammen med Naalakkersuisut og ønsker et tæt forhold til de nordatlantiske politikere på Christiansborg.

LÆS OGSÅ Aki-Matilda Høegh-Dam: Forholdet til den danske regering har sjældent været bedre

- Danske ministre prioriterer også et tæt samarbejde med medlemmer af Folketinget, herunder de nordatlantiske medlemmer, og mødes jævnligt i forbindelse med lovgivningsarbejdet i Folketinget og for at drøfte andre sager, som nordatlantiske medlemmer har fokus på.

På mødet med statsministeren ønsker Aaja Chemnitz Larsen blandt andet at drøfte amerikanske og andre udenlandske interesser i Grønland, Grønlands indflydelse på udenrigspolitikken og statens forpligtigelser på danske ansvarsområder i Grønland.