Drab i Ilulissat: Sigtet mand skal fortsat være tilbageholdt

Qaasuitsoq kredsret har besluttet, at den sigtede mand i forbindelse med det makabre drab i Ilulissat skal være tilbageholdt i yderligere 28 dage.
Det er anklagemyndigheden i Grønland som har anmodet at forlænge tilbageholdelsen af manden, hvilket kredsretten altså er gået med til. Foto © : Kathrine Kruse / KNR
Skrevet af Malik Brøns
05. november 2021 12:34

8. oktober anholdt Grønlands Politi flere personer i Ilulissat.

Anholdelsen skete i forbindelse med det makabre drab i byen, hvor ligdele blev fundet på Ilulissats forbrændingsanlæg.

Anholdelsen ledte til, at en mand blev varetægtsfængslet i tre uger og sigtet for manddrab. Desuden blev en kvinde løsladt, men sigtet for en form for medvirken.

I dag har Qaasuitsoq kredsret så besluttet, at manden fortsat skal være tilbageholdt i yderligere 28 dage. Det oplyser Grønlands Politi til KNR.

LÆS OGSÅ Politi: Folk i Ilulissat skal ikke være bange for, at der sker noget fra samme gerningsmand igen

Det er anklagemyndigheden i Grønland som har anmodet at forlænge tilbageholdelsen af manden, hvilket kredsretten altså er gået med til.

Fristforlængelsen blev besluttet på et såkaldt administrativt retsmøde. Det betyder, at både den sigtede, forsvareren og anklageren i sagen er gået med til, at manden fortsat skal være tilbageholdt.

Derfor har der ikke været et fysisk retsmøde i dag.

Makabre drab ledte til stor efterforskning

Sagen begyndte at rulle, da der lørdag 2. oktober blev fundet en ligdel på affaldsforbrændingen i byen. Tirsdag 5. oktober dukkede endnu en ligdel op på forbrændingen. 

Politiet og brandvæsenet gennemsøgte i flere dage for at finde flere spor på forbrændingen. 

LÆS OGSÅ Drabssagen i Ilulissat: Politiet offentliggør den dræbtes navn 

På grund af sagens grove karakter, fik Grønlands Politi hentet hjælp fra Danmark. Kriminalteknisk personale og retsmedicinere kom til byen for at identificere den dræbte og hvad dødsårsagen kunne være.

Sporene ledte altså til en større politiaktion på en adresse, hvor to personer nu er blevet sigtet.

Ugen efter offentliggjorde Grønlands Politi navnet på den dræbte.