Doris Jakobsen vil have indført rusmiddelpolitik i alle kommuner

Naalakkersuisoq for Sundhed Doris Jakobsen har fredag i sidste uge holdt møde med Børnetalsmand Aviâja Egede Lynge. Mødet var en opfølgning på debatten om hashmisbrug blandt børn og unge.
Skrevet af Simon Uldum -
10. august 2015 09:44

På mødet fremlagde Doris Jakobsen Naalakkersuisuts fremtidige initiativer på forebyggelsesområdet, blandt andet Naalakkersuisuts kommende handleplan for hashmisbrug. Det oplyser departementet i en pressemeddelelse.

Naalakkersuisoq for Sundhed og Børnetalsmanden enige om sammen at efterlyse flere initiativer omkring børn og rusmidler, og opfordrer alle kommuner til at udforme en rusmiddelpolitik med henblik på et forebyggelse af misbrug af hash.

LÆS OGSÅ Børnetalsmand raser over barnehash

 

Rusmiddelpolitik i alle kommuner

- Jeg er klar til at holde et møde med Kanukoka’s formand for at tale om rusmiddelpolitik i alle kommunerne, siger Doris Jakobsen.

På mødet blev det også aftalt, at Naalakkersuisuts handlingsplan mod hash skal promoveres i samarbejde med Børnerettighedsinstitutionen, MIO, samt at dele viden omkring børn i bygderne efter MIO’s tur til 17 bygder i august og Doris Jakobsens besøg i Uummannaq og bygderne i september.

LÆS OGSÅ VIDEO Stor opmærksomhed på børn og unges hashmisbrug

LÆS OGSÅ VIDEO Børn i 10-12 års alderen ryger hash