Dobbeltmandater: To kasketter en fordel

Det er en fordel for det politiske arbejde at være medlem af Folketinget og Inatsisartut. Udmeldingen kommer fra 3 ud af 4 medlemmer af Inatsisartut, der har valgt at stille op til Folketinget. To af kandidaterne sidder yderligere på en kommunalbestyrelsespost.

Doris Jakobsen fra Siumut og Knud Kristiansen fra Atassut har i forvejen to dobbeltmandater, som medlemmer af henholdsvis Kommuneqarfik Sermersooq og Qaasuitsup Kommunea samt Inatsisartut.

Begge kandidater melder ud, at de vil tage orlov fra deres post i kommunalbestyrelsen såfremt de bliver valgt ind i Folketinget, de har dog ingen intentioner om at trække sig fra deres poster i Inatsisartut.

- Jeg vil holde orlov fra Inatsisartut og bruge den første tid på at koncentrere mig om folketingsarbejdet, men med tiden har jeg tænkt mig at varetage begge poster fordi jeg mener, at det er en styrke for det politiske arbejde, siger Doris Jakobsen.

Samme melding kommer fra Knud Kristiansen fra Atassut. Han vil også tage orlov fra Kommunalbestyrelsesarbejdet til fordel for arbejdet i Folketinget og i Inatsisartut.

- Et dobbeltmandat vil være en god mulighed for at følge sager til dørs, derfor mener jeg, at det vil være en fordel for det politiske arbejde såfremt et medlem af Inatsisartut bliver vagt ind i Folketinget, siger han.

Akitsinnguaq Olsen fra Siumut vil heller ikke opgive sin plads i Inatsisartut til fordel for Folketinget.

- Jeg vil gerne varetage begge poster da det kun vil være en fordel for arbejdet i Inatsisartut, siger hun.

Niels Thomsen fra Demokraterne, er den eneste af de 4 kandidater der ikke vil sidde på to poster.

- Jeg vil tage orlov fra Inatsisartut, og koncentrere mig fuldt ud om folketingsarbejdet, da jeg mener, at det vil kræve min fulde opmærksomhed, siger han.

Et medlem af Inatsisartut, der bliver valgt ind i folketinget kan regne med at få en månedsløn der ligger i omegnen af 95.000 kroner om måneden, fordelt mellem et folketingsvedelag på omkring 55.000 kroner og 40.000 kroner fra arbejdet i Inatsisartut.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt