Disko Line afviser Simonsens kritik

Formanden for KANUKOKA Simon Simonsen anklager Disko Line for ikke at have styr på sikkerheden på selskabets skibe, blandt andet fordi han mener, at selskabet ikke har passagerlister ombord. Disko Line afviser dog kritikken.
20. januar 2017 12:04

- Det synes jeg er for dårligt. Hvis der pludselig skulle ske noget, så ved man jo ikke hvem der var ombord skibet, siger formanden for KANUKOKA Simon Simonsen, der bygger sin anklage på, at en ansat i kommunen har noteret det under en rejse med Disko Line. 

Påstanden afvises af ejeren af Disko Line, Jørgen Nielsen, der fortæller, at selskabet benytter samme elektronisk bookingsystem i Sydgrønland, som Disko Line indtil nu også har brugt i Diskobugten. 

- Der er opdaterede passagerlister både ombord og på land. Der kører et elektronisk booking system og alle pax kommer på listerne. Listerne checkes ved ombordstigning og rapporteres til kontoret, skriver ejeren af Disko Line Jørgen Nielsen. Han understreger, at systemet har fungeret fint i Diskobugten gennem de sidste 10 år. 

Søfartsstyrelsen oplyser også til KNR, at der ikke er krav til, at skibene har lister over navne på passagererne.

Et andet af Simon Simonsen anklagepunkter er, at passagerne bliver kastet rundt i systemet.

- Når man henvender sig til Mittarfeqarfiit, for eksempel, så siger de at de ikke kan svare, fordi de ikke er Disko Line. Når man så henvender sig til Disko Line, og spørger efter flyveren, så siger de at de ikke kan hjælpe, fordi de ikke er Air Greenland. Sådan nogle ting burde være koordineret. Og Naalakkersuisut bør kræve bedre koordination fra selskaberne, siger Simon Simonsen.

Jørgen Nielsen understreger, at opgaven med at udføre servicekontrakten er kompleks og involverer Mittarfeqarfiit, Air Greenland eller Air Iceland og eventuelt det rejsebureau der har udstedt billetten. 

- De sidste kontrakter omkring irregularitet blev underskrevet 30.12.16 med opstart 1.1.17, skriver Disko Line og tilføjer:

- Det tager selvfølgelig mere end en dag at få de procedurer implementeret hos de forskellige parter i aftalen, lyder det fra Disko Line.