Naalakkersuisoq: Lad Disko Line finde fodfæste

Servicekontrakterne har været en betændt sag i grønlandsk politik. 1. januar trådte de i kraft, og det har ikke fået kritikken til at forstumme.
Foto © : Namminersorlutik Oqartussat
17. januar 2017 06:18

Men nu tager Naalakkersuisoq Martha Lund Olsen til genmæle og beder sine politiske kolleger om at give selskaberne en chance for at finde sig til rette.

Siden nytår har der via sociale medier og politiske udmeldinger været rejst skarp kritik af servicekontrakterne og især Disko Line. Blandt andet fra Anthon Frederiksen fra Partii Naleraq, formanden for Kanukoka, Simon Simonsen og Ane Hansen, der er Inatsisartutmedlem for Inuit Ataqatigiit.

LÆS OGSÅ Disko Line lover bod og bedring

Og det er særligt Ane Hansens kritik, Martha Lund Olsen svarer på. Hun er positiv overfor, at der bliver rejst en debat, MEN:

- Aftalen om Disko Lines servicering er stadig under tre uger gammel. Operatørerne har haft meget få dage til at indføre et nyt system, og det er derfor for tidligt at komme med beskyldninger om, hvorvidt Disko Line er i stand til at løfte opgaven, skriver Naalakkersuisoq i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Operatører frygter for forretningen

Hun opfordrer derfor til, at de politiske kolleger lader Disko Line finde fodfæste.

Derudover påpeger Martha Lund Olsen i sin pressemeddelelse, at landets ressourcer er fordelt af Naalakkersuisut og Inatsisartut og derfor har Inatsisartutmedlemmerne selv været med til at beslutte, hvor mange penge der skulle gå til servicekontrakterne, og hvor mange der skulle gå til andre vigtige områder, som misbrugsbehandlingscentre, kollegier og udredningshjem, skriver hun.

- Jeg vil derfor opfordre Ane Hansen og øvrige politikere til at komme med nogle konstruktive bud.

LÆS OGSÅ Her er dine rettigheder som passager