Overblik: Her er dine rettigheder som passager

En bopælsattest er afgørende for, om en passager kan få dækket sine omkostninger i forbindelse med forsinkelser på Disko Lines servicekontrakt-ruter.
Skrevet af Thomas Munk Veirum
12. januar 2017 11:58

22,2 millioner kroner om året har Naalakkersuisut afsat på finansloven til at imødekomme den kraftige kritik af de nye servicekontrakter på passagertransport.

Resultatet er blandt andet en række forsikringsordninger, der trådte i kraft 1. januar, hvor den store vinder af servicekontrakterne - Disko Line - overtog servicekontrakterne i Syd- og Midtgrønland samt Diskobugten.

Nedenstående skemaer er udleveret fra infrastrukturafdelingen i Selvstyret, og de giver et overblik over de nye rettigheder, man har som passager.

Foto © : Disko Line

Hent skemaet som en pdf fil:

Og som noget nyt er det vigtigt at huske sin bopælsattest, når man skal ud at rejse på de ruter, hvor Disko Line har servicekontrakten. Som det fremgår af skemaerne, har det stor betydning for passagerers rettigheder, om de er bosiddende i Grønland.

Foto © : Disko Line

Der er også afgørende forskel på, om man er chekket in ved afrejsedestinationen, eller om man ikke er.

Ifølge Disko Lines hjemmeside er en passager chekket in, når vedkommende er blevet indskrevet og har bragt sin bagage ombord.

Du kan læse mere om dine rettigheder på Disko Lines hjemmeside.