Direktør for KNR: Det er uklart, hvad Naalakkersuisut vil

Hvis det står til Naalakkersuisut, vil KNR få frataget muligheden for at sælge reklamer fra og med 1. januar næste år.
Foto © : Gâbánguak Bidstrup
06. maj 2015 13:10

Naalakkersuisuts vil fratage KNR muligheden for at sælge reklamer fra årsskiftet.

Det fremgår af den finanslovsaftale for 2015, som Atassut, Siumut og Demokraterne sammen med Naalakkersuisoq for finanser og råstoffer Andreas Uldum skrev under på i går.

 

Flere gråzoner

Hos KNR er den nyindsatte direktør Jacob Abelsen usikker på, hvad det vil få af konsekvenser for public-service-stationen.

- Det er uklart, hvad det er det medfører, og hvor omfattende, det skal være, siger Jacob Abelsen, direktør i KNR.

Som eksempel nævner han, at der er flere gråzoner,  blandt andet lykønskninger og meddelelser, som folk i øjeblikket betaler for at få i radioen, og live-transmitteringer af sportsarrangementer, der tidligere er blevet sponsoreret udefra.

-Hvis vi kommer til at blive udelukket fra det, så kommer det jo til at ramme de her direkte transmissioner af de forskellige sportsarrangementer, siger Jacob Abelsen.

 

Penge skal flyttes rundt

Naalakkersuisut vil gennem finansloven for 2016 sørge for at kompensere KNR, blandt andet ved at flytte penge fra de nuværende støtteordninger rettet mod landets medier over til KNR.

Men da radio- og tv-stationen har en indtægt på over fire millioner kroner om året fra reklamer, hvis man medtager sponsoreringer, lykønskninger og meddelelser, får det direktøren til at stille spørgsmålet:

- Hvor meget af det vil vi få godtgjort, og hvem er det, der skal dække dem?
 - Fordi det man lægger op til, det er, at det skal være udgiftsneutralt. Så et eller andet sted skal de jo hente dem fra, siger Jacob Abelsen.

 

Tomrum for sælgere

Hvad konsekvenserne bliver, kan han derfor endnu ikke sige noget om. Men han regner med, at det vil få betydning for enkelte medarbejdere internt i huset.

Derudover mener han også, at det kan få konsekvenser for dem, der reklamerer gennem KNR, da KNR er den eneste medievirksomhed med landsdækkende reklamer på tv og radio.

- På den måde, så kommer der et tomrum for sælgere, der gerne vil sælge i hele Grønland. Skal de så begynde at kontakte hver eneste by for at kunne sælge deres reklamer? spørger Jacob Abelsen.