Din elcykel er måske ulovlig

Elcykler er underlagt de samme krav som knallerter i Grønland, og det kan betyde, at flere elcykler rent faktisk er ulovlige at køre på.
Så hvis du ejer en elcykel opfordre politiet til, at du får tjekket, hvorvidt den lever op til kravene. Foto © : Henning Bagger/Ritzau Scanpix
10. oktober 2023 10:47

Grønlands Politi er blevet opmærksomme på, at mange elcykler ikke lever op til lovgivningen. De skal nemlig opfylde de samme krav som knallerter.

Det skriver Grønlands Politi i en pressemeddelelse.

Det viser sig dog, at det kan være svært at få almindelige elcykler til at leve op til kravene i praksis, og derfor er de ulovlige at benytte i Grønland.

Så hvis du ejer en elcykel opfordre politiet til, at du får tjekket, hvorvidt den lever op til kravene. Man kan nemlig risikere at få en bøde og at ens elcykel bliver konfiskeret, hvis ikke den lever op til bekendtgørelsens krav.

Hvad er kravene?

Reglerne gælder på veje, i bebyggede områder og på eksempelvis stier og slædeveje i naturen.

De krav, som knallerter og elcykler skal opfylde, fremgår af bekendtgørelse nr. 141 om køretøjers indretning (udstyrsbekendtgørelsen), som blev udstedt i 1979.

Af den fremgår, at en knallert – og dermed også elcykler – skal:

- være typegodkendt af Transportministeriet

- have en forlygte, som kan oplyse vejbanen mindst 30 meter foran køretøjet

- have synlig, rød baglygte og rød bagrefleks, som skal være anbragt i passende højde over vejbanen og så tæt ved køretøjets yderste kanter

- have et klart lydende, entonet signalhorn eller klokke

- have et styreapparat, som er solidt fastgjort til forgaflen, og som den let kan styres med

- have en driftsbremse, der ved enhver hastighed og alle belastningsforhold kan bremse på sikker, hurtig og virksom måde. Driftsbremsen skal være opdelt, så baghjulsbremsen betjenes med en pedal på køretøjets højre side og forhjulsbremsen med et håndgreb på styrets højre side. Driftsbremsens virkning skal i øvrigt være fordelt symmetrisk i forhold til køretøjets længdeakse.

- have hjulophæng og fjedre, som skal være solidt udført og forsvarligt fastgjort. Der må ikke på grund af brud eller slid m.v. forekomme væsentligt slør i hjulophænget som helhed eller i dets enkelte dele.

- være forsynet med luftgummiringe på alle hjul, hvor dæk, fælge og hjullejer mv. skal være ubeskadigede, og dækket skal i hovedmønstret overalt på slidbanen have mønsterdybde på mindst 1 mm. Yderligere skal alle hjul være forsynet med skærme.

Kilde: Grønlands Politi

Eldrevne løbehjul, segways, segboard og u-runners er underlagt samme lovgivning, og de er i alle tilfælde ulovlige at bruge i Grønland, da de vurderes ikke at kunne leve op til kravene.

- Jeg forstår udmærket godt, at cyklisterne er ærgerlige over ikke at kunne bruge deres elcykler på færdselslovens område. Loven kan dog ikke tolkes anderledes, og det skal vi som politi naturligvis håndhæve.

- Derfor vil vi i den kommende tid have fokus på, at der ikke benyttes elcykler i strid med loven, siger Politidirektør Bjørn T. Bay i pressemeddelelsen.

I de tilfælde, hvor en elcykel rent faktisk lever op til kravene, skal føreren ifølge færdselsloven anvende fastspændt styrthjelm under kørsel og have en ansvarsforsikring.

Hvis motoren på en elcykel kan drive eller assistere cyklen med en fart på mere end 30 km/t, vil den blive anset for en motorcykel, og dermed i alle tilfælde være ulovlig at køre på i Grønland

Politiet har diskuteret reglerne med Færdselsstyrelsen for at være sikre på, at de har fortolket loven rigtigt, og styrelsen bekræfter, at elcykler skal følge reglerne for knallerter i Grønland.