Det hører ingen steder hjemme i et demokratisk samfund!

Sådan lyder udmeldingen fra den politiske kommentator Jakob Janussen efter at Naalakkersuisut hen over hovedet på skatteborgerne har besluttet at bruge 13 millioner kroner på renovering samt køb af nye boliger til formanden for Inatsisartut samt flere medlemmer af Naalakkersuisut.
Skrevet af Mads Ullerup
07. februar 2012 12:57

I slutningen af 2011 måtte flere højtstående politikere fraflytte deres henholdsvis fri- og tjenesteboliger på grund af massive problemer med skimmelsvamp.

På ganske kort tid har Naalakkersuisut besluttet at bruge 13 millioner kroner på renovering samt køb af to mindre boliger samt en ny fribolig til formanden for Inatsisartut, Josef Motzfeldt, som samlet løber op i 13 millioner kroner. Penge som skatteborgerne kommer til at betale.

Den politiske kommentator Jakob Janussen undrer sig over, hvordan en sådan beslutning kan ske på så kort tid. Især nu hvor flere tusinde borgere i forvejen venter på at få deres boliger renoveret efter angreb af skimmelsvamp.

- Når det drejer sig om medlemmer af Naalakkersuisut og formanden for Inatsisartut, så kan det ikke gå hurtigt nok. Jeg mener, der er tale om en forskelsbehandling af borgerne, siger Jakob Janussen.

Det er lykkes KNR at komme i besiddelse af de fortroligt stemplede dokumenter, der afslører Finans- og Skatteudvalgets godkendelse af bevillingen på de 13 millioner kroner.

Jakob Janussen tager afstand fra at Naalakkersuisut tilsyneladende har handlet hen over hovedet på befolkningen, når det handler om formøblingen af skatteborgernes penge.

- Det hører ingen steder hjemme i et demokratisk samfund, at det er foregået på den måde, siger han.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra medlem af Naalakkersuisut for Boliger, Infrastruktur og Trafik, Jens B. Frederiksen.