Der kommer ændringer til storskalalov

Erhvervsudvalget varsler nu ændringsforslag til lovforlaget om Storskalaprojekter og til forslaget om Råstofloven. Det skriver IA's formand for Erhvervsudvalget, Naaja Nathanielsen, i en pressemeddelelse.
Skrevet af Mads Ullerup
23. november 2012 07:03

Udvalget ønsker dog ikke på nuværende tidspunkt at kommentere på indholdet af de påtænkte ændringsforslag, på en dato for afgivelse af betænkningen eller om der vil blive enighed om betænkningens indhold eller ej.

Udmeldingen kommer i forbindelse med at Erhvervsudvalget gør rede for den behandling der indtil videre har været af forslaget om Storskalaloven og Råstofloven.

Udvalget skriver således, at de har haft nogle meget grundige indledende drøftelser af lovforslagene og dets enkeltdele. De har inddraget organisationer og fagfolk og har formuleret en række spørgsmål til Naalakkersuisut, der er blevet besvaret.

Udvalget skriver at de nu besidder en stor viden om lovforslagets enkelte paragraffer, de overordnede hensigter og eventuelle problemstillinger, der knytter sig til lovforslaget, og har overblik over den fremførte kritik af lovforslaget.

Og den viden skal udvalget nu bearbejde, skriver Erhvervsudvalgets formand, Naja Nathanielsen.

I går aftes kom det frem, at efterårssamlingen i Inatsiartut bliver forlænget med to ekstra mødedage netop for at frigøre mere tid til behandlingen Storskala- og Råstofloven.