§37-svar til Frederiksen: Der bliver serveret masser af grønlandsk mad på patienthjem

Anthon Frederiksen fra Partii Naleraq vil i et §37-spørgsmål vide, hvorfor der ikke længere bliver serveret grønlandsk mad på det Grønlandske Patienthjem i København. Men der tager han fejl, bliver han oplyst af naalakkersuisoq Agathe Fontain.
Skrevet af Kenneth Elkjær
10. august 2017 07:22

Anton Frederiksen er Inatsisartuts mest flittige bruger af §37-spørgsmål til Naalakkersuisut. Men en gang i mellem rammer han forbi skiven. Eksempelvis med sit seneste spørgsmål til naalakkersuisoq for sundhed, Agathe Fontain:

- Hvorfor er man holdt op med at servere grønlandsk mad i det grønlandske patienthjem? vil Frederiksen vide.

Men der gør han regning uden vært. Der bliver nemlig serveret masser af grønlandsk mad på patienthjemmet i København.

- Afhængig af leverancerne tilberedes der grønlandsk mad to til tre gange om ugen, hvilket i princippet ikke afviger fra praksis i det grønlandske sundhedsvæsen, oplyser Fontain i sit svar.

I 2016 blev der importeret 1079 kilo grønlandsk proviant til patienthjemmet på Østerbro i København. Der bliver blandt andet købt produkter fra Lilleholm og Royal Greenland, svarer Agathe Fontain.

- Der købes typisk sælkød, moskusokse, lam og rensdyr og tørrede produkter samt pålæg. Fiskeprodukter bliver indkøbt af Royal Greenland, typisk rødfisk, torsk, hellefisk og laks samt røgede produkter, forklarer hun.

LÆS OGSÅ 176 arbejdsdage brugt på spørgsmål fra Inatsisartut