Den danske finansminister rækker hånden ud til de grønlandske MF'ere

Finansminister Bjarne Corydon fra Socialdemokraterne rækker nu hånden ud til de grønlandske medlemmer af Folketinget. Han lover at se nærmere på grønlandske forhold i den danske finanslov, som blev vedtaget uden meget indflydelse fra Grønland på grund af Inatsisartut-valget.
Foto © : Finansministeriet/Stig Stasig
05. december 2014 12:16

Doris Jakobsen og Johan Lund Olsen har i dag holdt møde med finansministeren. Det var et møde, som skulle have været afholdt som et led i finanslovsforhandlingerne.

 

- Vi har gang på gang sagt i Inuit Ataqatigiit, at vi forventer reelt at være en del af de danske finanslovsforhandlinger, så vi kan fremme sager med grønlandsk relevans, skriver Johan Lund Olsen.
 

Bjarne Corydon har lovet de to mandater at se på, om der kan nås at gøre noget, inden den danske finanslov forventes endeligt vedtaget den 17. december.

 

Corydon påpeger i forbindelse med debatten om danske investeringspenge i Grønland, at både den danske Vækstfond og Eksportkreditfonden har fuld lovmæssig opbakning til også at støtte investeringer i Grønland, og han ville sikre at dette blev klargjort for fondene.