Foto: Camilla Dam/KNR

Demokraterne imod grundlovsarbejde

Koalitionen fremstår splittet i ønsket om en grønlandsk grundlov.

Siumut ønsker - ligesom begge oppositionspartier - at nedsætte en grundlovsforberedende kommission. Men koalitionsparterne Atassut tøver og Demokraterne er lodret imod.

- Det er en rigtig dårlig idé, fastslår Demokraternes politiske ordfører Randi Vestergaard Evaldsen mandag i en pressemeddelelse der til forveksling minder om hendes ordførerindlæg under grundlovsdebatten i Inatsisartut i sidste uge.

Vestergaard Evaldsen peger på, at Grønland mangler at hjemtage 32 sagsområder fra Danmark. Samtidig skal den grønlandske økonomi forbedres med omkring fem milliarder kroner.

- Før det sker, er det urealistisk at blive en selvstændig nation og derfor spild af tid og penge at nedsætte en grundlovsforberedende kommission, lyder det fra den politiske ordfører.

LÆS OGSÅ Grundlovsdebatten blusser op igen

Dog oplyser Randi Vestergaard Evaldsen at Demokraterne nok skal deltage hvis flertallet ønsker at arbejde med en grundlov.

Ifølge Siumut og Partii Naleraq vil det koste i omegnen af 10-20 millioner kroner at nedsætte en kommission.

Trods modstanden fra Demokraterne blev forslagene om at nedsætte en grundlovsforberedende kommission sendt videre til behandling af lovudvalget.

Forslagene fra Siumut, Inuit Ataqatigiit og Partii Naleraq om en grundlovsforberedende kommission skal andenbehandles den 17. november.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt