Demokraterne: Det bliver pinlig tiggergang

Inuit Ataqatigiit og Demokraterne er direkte uenige om kravet om genforhandling af Selvstyreaftalen.

Inuit Ataqatigiit vil kræve en genforhandling af Selvstyreaftalen, hvor de især vil kigge på bloktilskuddet. Men Demokraterne finder det ydmygende, hvis Grønland skulle kræve en genforhandling af Selvstyreaftalen.

Det er fastsættelsen af bloktilskudet, som IA vil kigge nærmere på. Bloktilskuddet er fastfrosset, men følger dog inflationen. Og det er den danske inflation, som bliver fulgt. Det vil IA have ændret til, at fastsættelsen af bloktilskuddet følger den grønlandske inflation.

- Grønland taber 50-60 millioner kroner om året på grund af den ordning. Vi vil derfor som en af de første opgaver kigge på fastsættelsen af bloktilskuddet, sagde Johan Lund Olsen under den direkte valg-udsendelse mandag aften i KNR.

Men det bliver direkte afvist af Demokraterne, der mener at det er en pinlig tiggergang Grønland kommer til at gå.

- Vi ønsker at stå ved den aftale som mere end 3 ud af 4 grønlændere stemte JA til den 25. november 2008.  Alt andet vil i vores øjne være utroværdigt, skadeligt for vores forhold til resten af Rigsfællesskabet og ikke mindst ødelæggende for vores selvtillid, siger Demokraternes Folketingskandidat Michael Rosing.

Han mener at det vil være flovt hvis Grønland skulle signalere, at man ikke agter at overholde en aftale man har indgået med Danmark. Michael Rosing er forbavset over, at IA som netop kæmpede for vedtagelsen af aftalen nu to år efter vil have aftalen ændret.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt