Delte meninger om ændring af regler for personalebolig

Inatsisartut skal i eftermiddag tage stilling til om man skal ændre regler for overtagelse af personaleboliger som almindelige boliger. Regler kræver i dag at man skal have boet i sin tjenestebolig i 7 år før man kan overtage boligen. Nu bliver det foreslået at man skal kunne overtage boligen efter 3 år.

Der er delte meninger blandt fagorganisationer om forslaget til overtagelse af personaleboliger, som almindelig udlejningsboliger.

- Hvis forslaget får bred opbakning vil det betyde, at vores medlemmer vil vente i mange år for at få et tag over hovedet, siger formanden for lønmodtagerorganisationern SIK Jess G. Berthelsen til KNR.

Men holdningen er anderles hos Atorfillit Kattuffiat, AK, der er en organisation for tjenestemænd og tjenestemandlignende ansatte.

- Desværre oplever vi, at vores medlemmer må forlade deres personaleboliger, når de har fået et andet job, inden der er gået syv år. Derfor støtter vi forslaget, siger Erik Hammeken, der er formand for AK.

Medlem af Inatsisartut, Andreas Uldum, D, fremsatte forslag om at lejer efter at have boet i sin personalebolig i tre år skal kunne overtage sin bolig som almindelig udlejningsbolig mod 7 år, so reglerne kræver i dag. Forslaget bliver behandlet i Inatsisartut i eftermiddag.

- Personaleboligerne har den ulempe, at det ikke er ualmindeligt, at mange borgere bliver i en stilling, som de egentlig ikke ønsker på grund af deres personalebolig, skriver Andreas Uldum blandt andet i sit forslag.

AK´s formand nikker genkendende til forslaget. De har blandet andet  hjulpet et medlem, som vil gerne overtage sin tjenestebolig inden der var gået syv år.

- Vi fik dispensation til at vedkommende kunne blive boende i sin bolig, fortæller Erik Hammeken om deres argument til at støtte forslaget.

Demokraternes forslag er et skridt mod liberaliseret boligmarked.

- For Demokraterne har det længe været et ønske om, at så mange som muligt kunne boligforsyne sig selv. Derfor har vi længe været fortalere for en privatisering af boligmarkedet,  skriver  Andreas Uldum. Han understreger, at borgerne især i Nuuk, hvor der er stor udskiftning i forskellige personalegrupper, hurtigere kan overtage personalebolig og ikke stavnbindes til deres job.

Andreas Uldums begrundelse falder ikke i god jord hos SIK´s formand.

-  Det betyder, at personer, som har personalebolig får første prioritet til at kunne overtage boligerne, da vi har mange ufaglærte medlemmer, som ikke kan komme i betragtning for overtagelse af en udlejningsbolig, understreger Jess G. Berthelsen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt