Dansk partiformand død efter hjerneblødning

Formanden for Det Konservative Folkepari, Søren Pape Poulsen, blev 52 år.
Søren Pape Poulsen blev fredag ramt af en hjerneblødning til Konservatives hovedbestyrelsesmøde. Foto © : Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Skrevet af Thor Bill
02. marts 2024 15:10

Den danske politiker og partiformand for Det Konservative Folkeparti, Søren Pape Poulsen, er død i en alder af 52 år efter en hjerneblødning.

Det oplyser partiet til Ritzau.

Han blev under partiets hovedbestyrelsesmøde i går ramt af en blødning i hjernen og kørt til Odense Universitetshospital, men hans liv stod ikke til at redde, skriver partiet videre.

De nærmeste pårørende har taget afsked.

Søren Pape Poulsen har været formand for De Konservative siden 2014. Han blev valgt ind i Folketinget første gang i 2015. 

I sin tid i Folketinget var Søren Pape Poulsen blandt andet justitsminister fra 2016 til 2019 under VLAK-regeringen med Lars Løkke Rasmussen i spidsen.

Før formandstiden var han blandt andet borgmester i Viborg.

En fantastisk kollega

På de sociale medier er kondolencer og rørende beskeder strømmet ind til den afdøde politiker.

Blandt andet fra hans folketingskollega Aaja Chemnitz fra Inuit Ataqatigiit.

- Jeg er dybt rystet over at høre nyheden om Søren Pape Poulsens død. På trods af politiske uenigheder, som vi kunne have og som var åbenlyse for alle, så var Søren en fantastisk kollega, som altid mødte en med et smil, skriver hun blandt andet.

- Som partiformand og som justitsminister har vi haft gode og vigtige snakke om Grønland. Tak for alt du har gjort og tak for dig. Du vil blive dybt savnet.

Afrika på is

Søren Pape Poulsen gjorde sig her i landet særligt bemærket i 2022, hvor han forsøgte at blive valgt som statsminister i Danmark.

Her kom det frem, at han på et møde på den amerikanske ambassade skulle have kaldt Grønland for "Afrika på is".

Han beklagede efterfølgende ordvalget, men udtalte samtidig at "Grønland på visse stræk er at sammenligne med et udviklingsland."

Det skabte naturligvis en vis kritik her i Grønland.