Dansk minister stopper efter to uger

Erhvervskvinden Mia Wagner må trække sig som minister for digitalisering og ligestilling i den danske regering. Det sker på grund af dårligt helbred.
Erhvervskvinden Mia Wagner blev indsat som Venstre-minisiter for digitalisering og ligestilling i den danske regering 23. november i år. Foto © : Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
07. december 2023 08:05

To uger.

Så længe nåede den danske Venstre-minister for digitalisering og ligestilling, Mia Wagner, at sidde på posten, før hun i dag torsdag træder tilbage.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Mia Wagner blev sygemeldt i sidste uge efter et ildebefindende. Hun har tidligere haft hjerteproblemer og fik for fem år siden indopereret en pacemaker.

Hun er blandt mange kendt for sin deltagelse i DR-programmet Løvens Hule, hvor erhvervsfolk kan investere i virksomheder.

Men nu har Mia Wagner valgt at trække sig helt fra ministerstolen. I stedet kommer hendes forgænger, Marie Bjerre (V), tilbage på posten.

I et opslag på instagram skriver den nu stoppede Mia Wagner:

- Jeg ved ikke, hvornår jeg er klar igen. Jeg synes hverken, at regeringen, Venstre eller jeg selv er i en sund position med en ministerstol uden minister på ubestemt tid.

Også Venstres formand, Troels Lund Poulsen, oplyser i en pressemeddelelse, at han er "utrolig ked af, at Mia ikke kan fortsætte"

- Men der er selvfølgelig ting, der er vigtigere end politik. Jeg har selvfølgelig både forståelse og respekt for, at Mia har truffet den beslutning, hun har, siger han.