Rokade i den danske regering efter Ellemann-exit

Torsdag er der udskiftning på tre ministerposter i den danske regering. Den ene post bliver tildelt forretningskvinde, kendt fra TV.
Tre nye ministre blev præsenteret i den danske regering torsdag. Fra Venstre Mia Wagner, Morten Dahlin, Mette Frederiksen og Stephanie Lose. Foto © : Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
23. november 2023 08:09

Torsdag klokken 11 dansk tid skal en række nye og nu forhenværende minister til en audiens hos Dronning Margrethe.

Det sker på grund af en ministerrokade i den danske regering.

Det sker, efter Jakob Ellemann-Jensen (V) har forladt dansk politik og efterlod Troels Lund Poulsen med to ministerposter. Troels Lund Poulsen fortsætter som forsvarsminister, mens Venstres Stephanie Lose bliver ny økonomiminister.

Den store overraskelse i rokaden er, at advokat og forretningskvinde Mia Wagner bliver digitaliserings- og ligestillingsminister. Hun er ikke medlem af Folketinget, men er for de fleste mest kendt fra DR-programmet "Løvens Hule", hvor hun er været med til at investere millioner af kroner i en lang række iværksætterprojekter.

Hun afløser Marie Bjerre (V), som udtræder af regeringen.

Og så bliver Morten Dahlin minister for byer og landdistrikter, kirke og nordiske samarbejde. Han afløser Louise Schack Elholm, som også træder ud af regeringen.