Fodbold: Damernes første udendørslandshold i mange år samles i september

Landsholdsspillere i udendørsfodbold skal tildeles roller på banen, der matcher deres fodboldmæssige evner, siger ny landstræner.
Danny Jung sammen med stortalentet Asii Kleist Berthelsen og Najaaja Heilmann fra GSS Foto © : Kim Rosing for B-67
Skrevet af Noah Mølgaard
07. august 2024 15:01

Den nye landstræner i udendørsfodbold for kvinder, Danny Jung, er nu i gang med at bearbejde de indtryk, han har samlet ved sit første besøg til grønlandsmesterskaberne.

Danny Jung er tidligere professionel fodboldtræner og har nu professionel trænerlicens efter det europæiske fodboldforbund UEFA's træneruddannelse. Han har også været træner for Danmarks ungdoms- og seniorlandshold på damesiden.

- Det er meget på sinde for mig, hvordan vi i fremtiden kan skabe gode miljøer for pigerne og kvinderne, siger Danny Jung til KNR og fortsætter med tanken om deltagende klubber.

- Selve niveauet i fodbolden var selvfølgelig lidt ramt af, at det var tre klubber fra Nuuk, der var der og en enkelt klub fra Sydgrønland. Så det råmateriale jeg skulle have for at udtage hold var derfor ikke repræsentativ for hele Grønland, siger Danny Jung.

Der bliver derfor taget kontakt til trænere på kysten med henblik på at spotte eventuelle kandidater til landsholdstruppen.

Rollefordeling endnu uvist

Der har i Danny Jungs optik været skiftende niveau på de fire hold, der var med til damernes mesterskab.

- Der var et fint niveau. Men man skal også tage i betragtning, at de spillere ikke har trænet i mange måneder op til GM. Der er nogen, som kun har trænet fem gang, siger Danny Jung.

- Og så spiller de fire kampe på fem dage. Det er jo noget, man ikke engang gør med topprofessionelle og toptrænede spillere. Der spiller man ikke engang fire kampe på fem dage, siger Danny Jung om det grundlag, han havde for at vurdere spillerne.

Der bliver sendt invitationer til en træningssamling for en bruttotrup i september. Spillerne bliver introduceret til den spillestil Grønland skal praktisere og snakker om, hvordan spillerne skal holde godt træningsniveau.

Det bliver den første træningssamling for udendørslandshold for kvinder i flere år.

Næste skridt bliver at afgøre, hvilke pladser på banen der passer bedst til de enkelte spillere.

- Det er noget, vi ikke kommer til at gå i dybden med i år. Men næste år og de kommende år, der skal man finde en relation for de enkelte spillere, hvor passer du bedst henne, hvor kan du bedst udnytte dine styrke, så hvor skal du spille på banen, siger Danny Jung.

Der er endnu ikke sat dato til træningssamlingen i Nuuk.