D: Det skal være nemmere at overtage personalebolig

Det burde være muligt at overtage en personalebolig efter at have boet i den i 3 år. Man kan i dag først overtage boligen efter 7 år. Det foreslår Andreas Uldum fra Demokraterne.
Skrevet af Noah Mølgaard
03. maj 2012 08:05

Det er Demokraternes opfattelse, at mange beholder et job, som de egentlig ikke ønsker at beholde på grund af boligsituationen.

Nu foreslår Demokraternes medlem af Inatsisartut Andreas Uldum, at det bliver nemmere at overtage en personale bolig som en almindelig udlejningsbolig. Han foreslår at en lejer skal kunne overtage en personalebolig efter at have boet i den i 3 år, mens de nuværende regler kræver at man skal have boet i personaleboligen i 7 år inden man kan overtage den som almindelig udlejningsbolig.

- Vi skal have medarbejdere, der virkelig er dedikerede og derfor skal de ikke stavnsbindes til deres job på grund af boligen, skriver Andreas Uldum i sin begrundelse til forslaget.

Han mener at forslaget er et skridt til privatisering af boligmarkedet.

- Forslaget vil være medhjælpende til, at flere får mulighed for i første omgang, at overtage deres lejebolig som almindelig udlejningsbolig for senere at kunne købe boligen, siger Andreas Uldum.

Forslaget bliver behandlet første gang i Inatsisartut tirsdag den 8. maj.