Foto: Yamil Lage / AFP / Ritzau Scanpix

Cubanske aktivister holder pride-parade trods advarsel

Paraden blev arrangeret på sociale medier, efter en statslig march mod homofobi blev aflyst tidligere på ugen.

Cubanske rettighedsaktivister trodsede lørdag regeringen og holdt en uautoriseret pride-parade i hovedstaden Havana. LBGT-aktivisterne holdt paraden, selv om den kommunistiske regering havde advaret imod det.

Flere end 100 cubanere med regnbueflag marcherede i Havana, mens de råbte "længe leve et mangfoldigt Cuba".

Aktivisterne nåede at marchere knap en kilometer fra Havanas store park Parque Central ned mod havnefronten, før de blev stoppet af snesevis af politibetjente.

Mindst tre aktivister blev anholdt, mens andre fik ordre om at opløse paraden, eftersom de ikke havde tilladelse til at holde den.

- Dette øjeblik markerer et før og efter for det lesbiske, homoseksuelle, biseksuelle og transkønnede samfund, men også for det cubanske civilsamfund mere generelt, siger journalist og LGTB-aktivist Maykel Gonzalez Vivero ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Sociale medier spiller den rolle, de skal, og civilsamfundet har vist, at det har styrke og kan gå på gaden, hvis det er nødvendigt. Fra nu af skal regeringen tage højde for dette.

 Aktivisterne havde via blandt andet Facebook og WhatsApp opfordret folk til at deltage i pride-paraden. Det skete, efter det statslige Nationale Center for Seksualundervisning (Cenesex) tidligere på ugen aflyste sin årlige march mod homofobi lørdag.

Cenesex oplyste således tirsdag, at det var nødt til at aflyse sin 12. "Conga mod Homofobi og Transfobi", fordi unavngivne grupper ville forsøge at "fordreje den cubanske virkelighed og bruge vores march til at miskreditere, splitte og ødelægge den sande mening med dette arrangement".

Det skriver nyhedsbureauet AP

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt