Chokmåling: Siumut langt større end IA

I forbindelse med den sidste tv-transmitterede valgdebat på KNR lørdag eftermiddag blev der foretaget en uvidenskabelig sms baseret meningsmåling blandt seerne. Her viste det sig at Siumut blev landets langt største parti. Det er stik imod de meningsmålinger, HS Analyse gennem valgkampen har lavet for avisen Sermitsiaq.

Hvis KNR målingen holder vand kan Aleqa Hammond godt bestille nye visitkort med titlen formand for Naalakkersuisut. Hun vil i fremtiden, sammen med Partii Inuit, have flertal til at danne regering. Målingen giver de to partier 52,6 % af stemmerne.

Det skal understreges at målingen på ingen måde er videnskabeligt udformet og består af stemmer fra folk, der selv har valgt at deltage i målingen, men den må givetvis have givet Kuupik Kleist grund til eftertanke. Imens IA  i både HS Analyses meningsmåling og den Facebook-baserede måling Sermitsiaq har haft kørende under hele valgkampen har haft flertal, så viser denne måling noget helt andet.

Hele 1817 unikke mobiltelefoner deltog i målingen. Det svarer til 4,5 % af alle stemmeberettigede. Målingen giver Siumut 45,2 % af de afgivede stemmer. IA bliver næststørst med 32,3 %, imens Demokraterne ifølge målingen kan se frem til opbakning fra 7,9 % af de stemmeberettigede. Partii Inuit har fået 7,4 % af befolkningen med på deres politik, og Atassut ser ud til at blive det mindste parti i Inatsisartut, de kan se frem til 6,3 % af stemmerne. Som alle andre meningsmålinger op til valget ser Kandidatforbundet ikke ud til at få valgt nogen kandidater. De står til 0,9 % af stemmerne.

Tirsdag omkring midnat vil der komme vished for, om denne måling er repræsentativ for Grønlændernes politiske overbevisning, eller er et udtryk for, at der til udsendelsen blot var langt flere Siumut-tilhængere end IA tilhængere.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt