Center for misbrugsbehandling er gået konkurs

Frederiksberg Centeret, der er blandt andet har tilbudt grønlandsksproget misbrugsbehandling i København, er gået konkurs. Nye ejere fortsætter dog behandlingen for grønlandske misbrugere i Danmark.
Arkivfoto
31. august 2018 07:51

I mere end 25 år har Frederiksberg Centeret i Danmark tilbudt behandling mod forskellige misbrugsformer, herunder alkoholmisbrug og ludomani.

Grønlands Hjemmestyre – og senere Selvstyret – havde i flere år et samarbejde med Frederiksberg Centeret i Nuuk og Ilulissat, ligesom Kriminalforsorgen har gjort brug af centrets misbrugsbehandlinger.

LÆS OGSÅ Al indtagelse af alkohol er skadelig  

Men nu er det slut. Tirsdag i sidste uge, 21. august, indgav ledelsen bag Frederiksberg Centeret en konkursbegæring, oplyser kurator Bo Lauritzen fra SJ Law, som står for konkursboet.

- Frederiksberg Centeret er under konkursbehandling. I sidste uge har opgaven især været at få sikret, at en række patienter kan fortsætte deres behandling, siger Bo Lauritzen til KNR.

Misbrugsbehandling af grønlændere fortsætter

Og det er lykkes at få dele af Frederiksberg Centres tilbud på nye hænder.

I sidste uge overtog Frank Hansen, Erik Hansen og Anne Sofie Broe Hansen den grønlandsksproget misbrugsbehandling af hash og alkohol samt en uddannelse som misbrugsbehandler, kaldet DAC.

LÆS OGSÅ Flere henvisninger glæder Allorfik

- Vi tror på det, og vi tror på begge dele, siger socialrådgiver og alkoholbehandler, Frank Hansen, til KNR.

De nye ejere har valgt at fortsætte samarbejdet med Maria Tausen, der var projektleder på den grønlandsksproget misbrugsbehandling ved Frederiksberg Centeret. 

Foreløbig er syv personer fortsat i den grønlandsksproget dagsbehandling og to patienter i efterbehandling.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut vil have behandlingscentre i alle kommuner

Lige nu arbejder de nye ejere på at finde nye lokaler til behandlingen og DAC-uddannelsen, som hidtil har haft adresse på Esplanaden i København.

Ifølge kurator Bo Lauritzen bliver der i øjeblikket arbejdet på at finde nye overtagere til de to øvrige tilbud under det nu lukkede Frederiksberg Centeret,  nemlig behandling for ludomani og spiseforstyrrelser.

Det konkursramte selskab er ejet af Gizur Helgason og Morten Dalsgaard. I februar døde Morten Dalsgaard dog, og efterfølgende har det ikke været muligt at opretholde en rentabel administration, erfarer KNR.