Flere henvisninger glæder Allorfik

Allorfik, der behandler folk med misbrug, er glade for et stigende antal henvisninger til behandling og den indsamlede data i deres første årsrapport.

Man kan ikke forbedre sig, hvis man ikke ved, hvad der fungerer og ikke fungerer. Sådan lyder det fra Birgit V. Niclasen, der er leder af Allorfik.

- Det er så vigtigt, at man få nogle bedre data, for ellers kan man ikke lave bedre tilbud.

Allorfik er et gratis nationalt tilbud til borgere, der har problemer med afhængighed af spil, hash eller alkohol. 

De har haft mere end tusind borgere til behandling, siden de startede op i januar 2016, hvor ansvaret for området blev overdraget fra sundhedsvæsenet til Allorfik.

LÆS OGSÅ Allorfik og banker arbejder sammen om at hjælpe ludomaner

Og årsrapporten er et vigtigt redskab, som belyser både de stærke og svage sider af behandlingstilbuddene, forklarer Birgit V. Niclasen.

- Noget af det, vi stadig har svært ved, det er brobygningen, når folk er færdige med behandling og skal tilbage til deres nye liv uden rusmidler i den virkelige verden.

Det er en proces, de arbejder på at gøre endnu bedre, fortæller hun. Men én ting er lederen særlig godt tilfreds med.

- Det, vi har været rigtigt glade for, det er at se den stigning i antallet af dem, der er blevet henvist til behandling, for det tyder jo på, at der netop var behov for at vi supplerede de tilbud, der var i forvejen.

Der er indtil nu oprettet behandlingscentre i Qaqortoq, Nuuk, Sisimiut og Aasiaat. Sidstnævnte har officiel åbning d. 24 juli men de er allerede godt i gang fortæller Birgit V. Niclasen.

I øjeblikket arbejder Allorfik også på at få centret i Ilulissat klar til åbning og regner med det bliver i slutningen af august eller til september.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt