Byggesjusk til millioner af kroner

Naalakkersuisut har ikke fuldt overblik over renoveringsbehovet i boligmassen. Men mange boliger er i elendig stand på grund af byggesjusk og manglende vedligeholdelse.

Naalakkersuisut mener, at den manglende vedligeholdelse af mange boliger er sket på grund af kunstigt lav husleje. Lejernes indbetalinger af huslejen kunne ikke dække udgifterne til renovering af boliger, siger Naalakkersuisut for boliger Jens B. Frederiksen.

Men en af årsagerne til den elendige stand i mange boliger er byggesjusk.

- Den aktuelle tilstand af størstedelen af boligmassen er desværre langt fra tilfredsstillende, og behovet for renovering er som bekendt næsten uoverskueligt. Alt sammen med stor sandsynlighed resultatet af en ringe håndværksmæssig udførelse kombineret med årtiers nedslidning og manglende vedligeholdelse, skriver Jens B. Frederiksen. Den ringe håndværksmæssige udførelse er dog kun skrevet i den danske version af hans svar til Knud Fleischer.

Det er Knud Fleischer fra Kattusseqatigiit Partiiat, der har stillet et paragraf 37 spørgsmål, hvor han blandt andet efterlyser en klar melding om hvordan Naalakkersuisut vil undgå byggesjusk i fremtiden.

- Vigtige fokusområder er uddannelse og efteruddannelse indenfor byggefagene. Det har stor betydning, at fremtidens håndværkere lærer, hvordan man skal bygge, så eksempelvis fugtskader med deraf følgende risici for skimmelvækst undgås i det færdige byggeri, siger Jens B. Frederiksen.

Han oplyser også, at Departementet for Boliger, Infrastruktur og Trafik netop har gennemført indledende drøftelser med relevante interessenter om nedsættelse af en ekspertgruppe, der skal medvirke ved formidling af erfaringer og viden om arktisk byggeri.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt