EU skal være fysisk til stede i Arktis med et kontor i Nuuk.

Bruxelles brygger på EU-kontor i Nuuk med tre til fem ansatte

Det kommende EU-kontor i Nuuk kommer formentlig til at rumme tre til fem ansatte, lyder meldingen fra Bruxelles. 

Når et nyt Europa-Kommissionskontor slår dørene op i Nuuk, bliver det med en stab på mellem tre til fem personer.

Det er i hvert fald forventningen lige nu, lyder meldingen fra EU's presseafdeling for underigsanliggender.

For selv om det er sikkert, at EU vil være fysisk til stede i Arktis med et kontor i Nuuk, mangler flere brikker at falde helt på plads. Blandt andet hvornår kontoret åbner.

- Detaljerne omkring kontoret mangler at falde på plads blandt andet i forhold til en egentlig tidsplan, og hvad det kommer til at koste. 

- Men vi forventer et kontor bestående af tre til fem mennesker, meddeler EU's presseafdeling for udenrigsanliggender i et skriftligt svar til KNR.

Nye muligheder for samarbejde

Kontoret skal blandt andet stå for at administrere den pose penge, som er en del af aftalen mellem EU og Grønland på uddannelsesområdet. 

LÆS OGSÅ Múte om nyt EU-kontor: En god udviklingsmulighed

Foruden EU-støtten til Grønland skal kontoret også bidrage til at styrke samarbejdet med Naalakkersuisut på områder, hvor de to parter har en fælles interesse.

- Vi samarbejder allerede med Grønland primært inden for uddannelse, men det samarbejde vil vi udvide til andre områder, skriver presseafdelingen for udenrigsanliggender til KNR.

Det omfatter for eksempel samarbejde inden for grøn vækst. Her skal en bid af den nye syv-årige EU-støtte til uddannelsesområdet i Grønland nemlig gå til grøn vækst. Det vil sige områder som vedvarende energi, produktion af brint, klimaområdet og forskning.
 Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl