Bror og søster skal løbe World Cup-stafet for Grønland

Det er første gang, at Grønland har et stafethold på World Cup-niveau i skiskydning.
De er første gang, at Ukaleq og Sondre Slettemark skal løbe stafet sammen. Foto © : Grønlands Biathlon Forbund
24. november 2023 10:45

På lørdag starter World Cup i skiskydning. Det sker i Østersund i Sverige, og det er et specielt år for Grønland.

For første gang har Grønland nemlig et hold i stafet på World Cup-niveau. Det er i single mix-stafet, hvor de to søskende Ukaleq og Sondre Slettemark skal konkurrere sammen.

Det skriver Grønlands Biathlon Forbund i en pressemeddelelse.

- Vi går til konkurrencen med vished om, at det er nogle rigtigt stærke hold, vi løber op imod. Det er vores første stafet sammen, så vores fokus er at gennemføre godt og få erfaring med dette konkurrenceformat, siger Ukaleq og Sondre Slettemark i pressemeddelelsen.

Mål om at gennemføre

Single mix-stafetten begynder lørdag, hvor atleterne løber på en 1,5 kilometer lang bane, og de skal løbe ni omgange i alt.

Hvis man bliver overhalet med en runde af det førende hold, udgår man fra konkurrencen. Derfor er de to søskendes mål at fuldføre løbet, uden at det sker.

- Erfaringsbygning er det vigtigste for os nu, for vi tror, at denne type stafet bliver en god konkurrence for os i årene som kommer, siger de to Slettemark-søskende. 

Sondre Slettemark kvalificerede sig til World Cup sidste år, og det er første gang, han skal løbe skiskydning i 1. division.

Søndag skal både Ukaleq og Sondre Slettemark konkurrere i den lange distance.