Brand på losseplads sender giftig røg ind over Ilulissat

Folk skal holde sig på afstand på grund af eksplosionsfare. 
Ifølge beredskabschef har to ansatte, som holder opsyn med lossepladsen, ikke set noget usædvanligt klokken 11.00, da de forlod stedet. Røg blev observeret ved 11.30 tiden.  Foto © : KNR
Skrevet af Christine Hyldal
20. maj 2020 15:23

En voldsom brand på lossepladsen i Ilulissat udvikler giftig røg. 

Branden har været i gang siden kort før middag. Borgerne skal holde sig på afstand på grund af eksplosionsfare, og de skal også holde vinduerne lukket, oplyser beredskabet i Avannaata Kommunia.

Røgen er på vej ind til byen. 

- Der er åbenbart tankbeholdere og tønder, der forårsager eksplosioner. Bilisterne skal derfor holde sig på afstand og må ikke parkere og opholde sig ved vejsvinget til lossepladsen, siger Jens Dahl, beredskabschef i Avannaata Kommunia.

- Lige nu er vinden svag, og røgen er langsomt på vej mod byen. Folk skal derfor holde døre og vinduer lukkede, når røgen når ind over byen, siger han.

Området er afspærret

Politiet er i øjeblikket til stede ved dumpen og har afspærret området.

Brandvæsenet har siden anmeldelsestidspunktet været på stedet, men brandmændene kan ikke slukke branden.

Der er i øjeblikket ingen fare for borgerne, men politiet beder folk om at holde sig væk fra området. Flytrafikken er upåvirket af branden.

Ifølge beredskabschefen har to ansatte, som holder opsyn med lossepladsen, ikke set noget usædvanligt klokken 11.00, da de forlod stedet. Røg blev observeret ved 11.30 tiden. 

- Ingen ved, hvordan branden er opstået, men ilden har åbenbart godt fat i mængden af affaldet, og branden kan ikke slukkes foreløbig. Indtil videre forsøger vi derfor at kontrollere ilden, siger beredskabschef Jens Dahl.

Sidste brand på lossepladsen var for tre år siden. Den viste sig at være påsat.

 

Timelapse brand Ilulissat af Paarnannguaq Andersen

Video af Paarnannguaq Andersen.