Brand i lejlighed i Nuuk

Politi og brandvæsen rykkede ud til en brand i en boligblok i bydelen Nuussuaq i dag omkring middag. De fik hurtigt kontrol over situationen.
Nuummi Qatserisartut fik hurtigt kontrol over branden i Nuussuaq. Foto © : Forsvaret
Skrevet af Kim Hinrichsen
09. oktober 2023 14:29

Her til formiddag brød der brand ud i en lejlighed i bydelen Nuussuaq i Nuuk. Hvad der var skyld i branden, ved man endnu ikke, men det er politiet nu ved at undersøge.

Det fortæller vagtchef ved Grønlands Politi Bjørn Bjerregaard:

- Hvad der præcis er årsag til branden, kan vi desværre ikke svare på lige nu. Men der har været brand ude i Nuussuaq, og man er i gang med at undersøge, hvad grunden er, siger han.

Politiet fik en anmeldelse om røg fra en lejlighed klokken 11.25, hvorefter de sendte en patruljevogn ud til lejligheden for at assistere brandvæsenet, som allerede var på stedet, da de kom frem.  

Sidstnævnte fik hurtigt kontrol over branden, og allerede klokken 11.50 gik der melding tilbage til vagtcentralen om, at branden nu var slukket, og der ikke var grund til yderligere bekymringer.

En person var blev dog fundet inde i lejligheden, da brandvæsenet nåede frem til stedet, og vedkommende fik efterfølgende behandling af ambulancefolkene, som også var blevet sendt ud til lejligheden i Nuussuaq, oplyser Bjørn Bjerregaard:  

- Der har været en person inde i lejlighed, som efter omstændighederne umiddelbart har det fint. Men personen er alligevel blevet overdraget til ambulancen for kontrol.