Borgmester: Vi genbehandler bevillingssagen fra Tasiilaq

Værtshuset og diskoteket i Tasiilaq får måske alligevel ikke forkortet deres åbningstider.
25. september besluttede Siumut og Inuit Ataqatigiit i Kommuneqarfik Sermersooq, at værtshuset og diskoteket i Tasiilaq fremover kun skal holde åbent til klokken 24. Foto © : Merete Lindstrøm, KNR
08. oktober 2019 10:57

Kommuneqarfik Sermersooq har nemlig besluttet at genbehandle bevillingssagen.

Den lokale værtshus og byens diskotek i Tasiilaq fik deres åbningstider forkortet til klokken 24 i slutningen af september.

Det skete, da flertallet i Udvalget for Økonomi og Erhverv i Kommuneqarfik Sermersooq - bestående af Inuit Ataqatigiit og Siumut - gav ejeren en ny alkoholbevilling, der samtidig gjaldt for et år mod almindelig praksis på tre år.

Flertallets beslutning beroede blandt andet på høringssvar fra politiet.

Beslutningen mødte dog en del kritik. Både fra ejeren, fra borgere, som fredag startede en underskriftsindsamling, men også Demokraatits ene repræsentant i Kommuneqarfik Sermersooq, Justus Hansen, som selv bor i Tasiilaq.

- Det her er under kontrollerede forhold. Det er et diskotek, hvor der er dørmænd og personale med videre. Hvis man indskrænker åbningstiden til klokken 24, betyder det, at alle fester vil foregå ude i hjemmene blandt børn og unge. Og med det store fokus, der er på Tasiilaq med misbrug af børn med mere, er jeg bange for, at det her vil eskalere med misbrug af børn, siger Justus Hansen.

Han har stemt imod de kortere åbningstider i udvalget.

LÆS OGSÅ Tasiilaq: Værtshusejer overvejer erstatningssag mod kommune

Og kritikken fra både ejeren, borgerne og Justus Hansen har åbenbart fået flertallet i Kommuneqarfik Sermersooqs udvalg for økonomi og erhverv til at skifte mening.

Borgmester Charlotte Ludvigsen (IA) oplyser nemlig, at udvalget har besluttet at genbehandle sagen.

- Vi kan mærke, at lukningen klokken 24 ikke anses som hensigtsmæssig af hverken borgerne eller ejeren. Vi ønsker altid at finde løsninger i dialog med borgerne i Tasiilaq. Derfor kan vi også se, at vi må foretage en revurdering i den her sag, siger Charlotte Ludvigsen.

Udvalget for økonomi og erhverv i Kommuneqarfik Sermersooq genbehandler i dag tirdag bevillingssagen under et ekstraordinært møde.