Foto: Greenland Travel

Borgere i Ittoqqortoormiit bekymrede over lufthavns-forslag

En gruppe borgere i Ittoqqortoormiit er bekymrede for et forslag om at gøre Mestersvig til Østgrønlands samlede lufthavn. Det vil ødelægge ittoqqortoormiits muligheder for udvikling, lyder det.

Gennem flere år har en gruppe borgere i Østgrønlands andenstørste by kæmpet for at få etableret en lufthavn i Ittoqqortoormiit.

Det vil erstatte den lille lufthavn Nerlerit Inaat 40 km fra byen og skabe udvikling i Ittoqqortoormiit, siger Erik Pedersen, talsmand for den såkaldte Lufthavnsgruppe.

- Det vil blive en almindelig arbejdsplads, så folk kan komme direkte hjem fra arbejde. Desuden vil det også give os muligheder for yderligere at kunne udvikle turismen i og med, at der bliver store besparelser på billetten, fordi helikopteren helt kan spares væk.


Talsmand: Mestervig-lufthavn slår Ittoqqortoormiit ihjel

Derfor bekymrer det også, at et dansk firma foreslår at gøre samle al lufttrafik i Østgrønland på Forsvarets lille lufthavn i Mestersvig. Ønsket kommer, da firmaet Integra A/S herfra ser gode muligheder for at opsende dronefly.

Men det vil betyde, at beboere og gæster skal flyve endnu længere for at komme til i Ittoqqortoormiit.

- Det er vi fuldstændig enige om vil slå byen her ihjel. Mestersvig ligger cirka 205 km nord for Ittoqqortoormiit, og det vil give en ekstra flyvelængde på 400 km. Det vil bestemt ikke gøre billetterne billigere.

Læs også Dansk selskab ønsker drone-lufthavn i Østgrønland 

I stedet ser beboerne hellere, at man laver en samlet lufthavn i Ittoqqortoormiit frem for Mestersvig.

- Vi kunne godt tænke os, at de aktiviteter, der skulle være deroppe, bliver samlet hernede, så vi for eksempel også kunne servicere Sirius-patruljen. Vi kunne servicere de mennesker, der skulle arbejde med dronerne og sådan nogle ting.

Naalakkersuisut har talt om muligheden for en landingsbane på 650 meter i Ittoqqortoormiit. Men står det til lufthavnsgruppen, er det nødvendigt med en bane på min. 1000 meter for at større fly kan lande dér.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt