Bokseren i bedring

Et boksestævne i Nuuk i weekenden med deltagere fra Island, Qaqortoq, Nanortalik og Nuuk tog en alvorlig drejning, da en ung mand omkring 18 år fra Qaqortoq kom til skade under en kamp og måtte køres på Dronning Ingrids hospital med ambulance.
09. marts 2015 16:38

Lige da den næstsidste boksekamp lørdag aften var overstået, fik den ene af bokserne det dårligt. Kampen var overstået og dommeren skulle til at udråbe vinderen, da den grønlandske bokser gik mod det islandske hjørne og faldt om i den islandske bokseres arme. Der var noget helt galt.

Læs også Bokser indlagt efter stævne i Nuuk

Lægerne kom hurtigt op i ringen, og der blev ringet efter en ambulance med det samme. Men som tilskuer til kampen føltes minutterne, efter at den 18-årige var faldet om, som timer, og hvor der før var begejstret stemning i hallen blev der pludseligt helt stille og alle holdt vejret. Med besvær blev den store, 91 kg tunge bokser lagt på en båre og transporteret til hospitalet.

 

Halvandet døgn efter kampen er bokseren heldigvis i klar bedring.

- Da vi besøgte ham i går (søndag, red.) kunne han allerede snakke, han havde det godt.

- Og i dag, lige før jeg tog hertil (KNR, red.) besøgte jeg ham. Han havde det meget godt, han kunne sidde selv og havde børstet tænder mens han stod op. Han er lidt træt men har det godt, vi behøver ikke at bekymre os om ham, fortæller Jørgen Boassen, medarrangør af boksekampen til KNR.