Blinken tvivler på at uro i Rusland er et overstået kapitel

USA's udenrigsminister, Antony Blinken, siger, at han ikke tror, vi har set afslutningen på uroen i Rusland.
Ifølge Blinken er det for tidligt at spå om, hvilken betydning hændelsen vil have for den russiske regering og for krigen i Ukraine. Foto © : Pool/Reuters/Ritzau Scanpix

USA's udenrigsminister, Antony Blinken, har svært ved at forestille sig, at der er lagt fuldstændig låg på uroligheder i Rusland.

Det udtaler han søndag, dagen efter at store dele af verden havde øjnene rettet mod Rusland og den private hær Wagner-gruppens march mod den russiske hovedstad, Moskva.

- Jeg tror ikke, at vi har set afslutningen på uroen i Rusland, siger han ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Konfliktens konsekvenser er uklare

Wagner-gruppen gik ud af Ukraine og satte kurs mod Moskva lørdag. Det skete, efter at en konflikt mellem Wagner-lederen Jevgenij Prigozjin og det russiske forsvarsministerium eskalerede.

Prigozjin havde fredag aften beskyldt det russiske forsvar for at have bombet Wagner-gruppens positioner i Ukraine, hvor de to kæmper side om side. Den melding blev afvist af Rusland.

En aftale sent lørdag aften betød dog, at Prigozjin og hans tropper vendte om.

Ifølge Blinken er det for tidligt at sige, hvad fremtiden bringer for Wagner-soldaterne. Meldinger fra Rusland går på, at de kan melde sig til det russiske militær og ikke vil blive retsforfulgt.

Blinken understreger, at det er "for tidligt" at spekulere i, hvilken betydning hændelsen vil have - både på regeringen i Rusland og krigen i Ukraine.