Markus E. Olsen har det fint med udsættelsen, siger han.Foto: KNR

Bispekontoret: Svar om Markus E. Olsens fremtid er udskudt til på torsdag

Den suspenderede præst venter på en afgørelse i sin sag, som nu er udskudt efter ønske fra præsteforeningen.

I juni blev præsten Markus E. Olsen suspenderet efter sin gudstjeneste på nationaldagen 21. juni.

Meldingen var, at senest 4. august skulle Markus E. Olsen aflevere en partshøring til sin chef biskoppen, og biskoppen skulle gøre det samme. Derefter skulle der tages stilling til, om han kan forsætte i jobbet eller fyres. Men sådan kom det ikke helt til at gå. 

Sagen kort 

Markus E. Olsen er lige nu suspenderet fra sin stilling.

Det betyder, at han er midlertidigt fritaget fra at gå på job.

Ifølge sermitsiaq.ag har menighedsrådet ikke fået oplyst præcist, hvorfor præsten er blevet suspenderet. 

Men ifølge en pålidelig kilde sker suspenderingen, fordi Markus E. Olsen ikke spurgte om tilladelse til at bruge trommedans i kirken og ændre i ritualet under en gudstjeneste på nationaldagen.

KNR har talt med flere menighedsrådsmedlemmer rundt om i landet om sagen. De er ikke enige. 

Afgørelsen om, hvorvidt Markus E. Olsen skal fyres eller genindsættes, er nemlig udsat til på torsdag 11. august. Det bekræfter stiftchef Mariane Hansen-Heilmann til KNR. 

LÆS OGSÅ Landets mest omtalte præst tager ordet: Jeg har intet at miste

- Det er præsteforeningen i Danmark, der har bedt om at få det udsat. Det er på grund af, at den, der skulle overtage sagen, har været på ferie, siger Mariane Hansen-Heilmann.

Markus E. Olsen mener selv, at det er helt på sin plads, at afgørelsen er blevet udsat. 

- Jeg mener, at det er helt som det skal være, at partshøringen om min suspendering bliver udsat. Jeg mener, at det er en rodet sagsbehandling, og at der er flere forhold, der stadig skal undersøges til bunds, siger han til KNR.

Trommedans og kongehuset

På nationaldagen holdt Markus E. Olsen gudstjeneste i Vor Frelser Kirke/ Annaassisitta Oqaluffia i Nuuk. Under gudstjenesten var der trommedans. Derudover undlod han at velsigne kongehuset og naalakkersuisut, som en præst skal gøre ifølge ritualet. 

Ifølge en pålidelig kilde sker suspenderingen, fordi Markus E. Olsen ikke spurgte om tilladelse til at bruge trommedans i kirken og til at ændre i ritualet. 

LÆS OGSÅ Teolog kritiserer Markus E. Olsens prædiken: Voldsom, brutal og ukristen

Sagen har fået stor opmærksomhed. Der er mange forskellige holdninger til, hvorvidt suspenderingen var på sin plads eller ej.

Dorthea Isaksen fra Sisimiut startede i juli en underskriftindsamling for at få Markus E. Olsen genindsat som præst. På få døgn havde over 700 mennesker skrevet under.

Biskop Paneeraq Siegstad Munk har tidligere sagt til KNR, at det ikke er muligt at kommentere på sagen, der behandles som en personalesag.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl