Bingo-afgift blev nitte

Der bliver ingen forhøjelse af bingoafgiften i denne omgang.
Skrevet af Karsten Sommer
09. november 2011 06:16

Det står fast efter at Naalakkersuisut sent tirsdag aften besluttede at trække det omdiskuterede forslag tilbage, om at hæve lotteriafgiften fra 15 til 30 procent.

- Der er ikke bred opbakning til forslaget, sagde naalakkersuisoq for finanser Maliina Abelsen, som begrundelse for den pludselige kovending. Det fortæller sermitsiaq.ag

Af drøftelserne om forslaget i Inatsisartut mandag fremgik det i følge avisen, at IA’s Olga P. Berthelsen godtnok gerne ville beskatte Lotto-spil, men samtidig ikke ville begrænse idrætsforeningernes indtjeningsmuligheder. Siumuts Jens Immanuelsen frygtede, at forslaget ville ramme de mange ledere og trænere, som udfører et stort frivilligt arbejde.

Kun Demokraternes Anda Uldum anerkendte, at en forhøjet lotteriafgift kan have en adfærdsregulerende effekt på inkarnerede spillere, skriver netavisen.

Tidligere på ugen har såvel idrætsforeninger som lokale TV- og radioforeninger udtrykt stor bekymring over planerne om forhøjelsen af lotteri-afgiften.

En forhøjelse ville have indbragt landskassen fem til otte millioner kroner om året.
Efter fjernelsen af afgiftsforhøjelsen slog Maliina Abelsen i aftes fast, at finansloven for 2012 fortsat skal balancere, og hun vil derfor til 3. behandlingen i næste uge fremsætte en række forslag til alternativ finansiering af de nu manglende fem til otte millioner kroner.