Beredskabschef: Varmeblæser kan være årsag til brand på hotel i Ilulissat

Klokken var lidt over fem i nat, da brandfolkene var færdige med at slukke ilden på et endnu ikke færdigbygget hotel i Ilulissat.
Hotellet er under opførelse på Kaleeraq Poulsensvej, og vinden blæste røgen ned mod området ved Mathias Storch Vej og Illumiut. Foto © : Ane Olsen
08. marts 2021 11:19

Klokken blev lidt over fem i nat, før brandfolk og røgdykkere kunne vende hjem fra slukningsarbejdet på et nyt hotel i Ilulissat.

En voldsom brand brød ud på det endnu ikke færdigbyggede hotel kort efter klokken 20 i går aftes. 

Politiet er nu i gang med at efterforske branden. 

LÆS OGSÅ Politi: Hotelbrand i Ilulissat skal nu efterforskes

Jens Dahl er beredskabschef i Avannaata Kommunia og han var selv på arbejde til klokken var næsten fem i nat.

- Der, hvor branden var mest omfattende var i den kommende restaurant på øverste etage. Den består af et enormt stort rum, og inde i det rum blev der udviklet en masse varme. Branden bredte sig meget hurtigt til hele rummet, siger han til KNR.

Hvorfor begyndte det at brænde? 

- Det skal vi have fundet ud af 100 procent i dag. Når vi har hvilet os lidt, tager jeg sammen med politiet ud og ser på, hvad der kan være årsagen. Men da vi ankom i går aftes, havde jeg selv kontakt med nogle håndværkere på stedet. En af dem gav mig et tip om, at det muligvis var en varmeblæser, der var årsagen til, at branden var opstået.

Gasflaske eksploderet

Ifølge beredskabschefen var det en stor brand med en masse flammer – og derfor valgte han at sætte al mandskab på arbejde. Også dem, som havde fri, blev kaldt ind. 

- Vi brugte alle 29 brandfolk til at få slukket branden. Vi skulle op ad trapperne til øverste etage med vores røgdykkere, og ikke ret længe efter de første var kommet ind, skete der en stor eksplosion, som kunne høres over hele byen. Det var en gasflaske, der var eksploderet, men til vores held kom ingen til skade, siger han.

LÆS OGSÅ Brand i Ilulissat: Gå indenfor og luk vinduer og ventilationsanlæg

Der er ingen meldinger om personer, der er kommet til skade i forbindelse med branden. 

Men den udviklede en masse kraftig røg i går aftes, og derfor bad politiet folk i området om at lukke vinduer og døre og vetilationssystemer og holde sig indenfor. 

Hotellet er under opførelse på Kaleeraq Poulsensvej, og vinden blæste røgen ned mod området ved Mathias Storch Vej og Illumiut. Derfor var det især i det område, at folk blev bedt om at holde sig indefor.