Den britiske premierminister Boris Johnson trækker sig torsdag efter længere tids regeringskrise.Foto: Paul Childs/Reuters/Ritzau Scanpix

BBC: Boris Johnson trækker sig som premierminister

Presset på Boris Johnson er steget i løbet af de seneste to døgn. Han trækker sig derfor torsdag ifølge BBC.

Den britiske premierminister, Boris Johnson, trækker sig fra posten.

Det rapporterer flere britiske medier, herunder BBC, torsdag.

Boris Johnson vil komme med en udtalelse inden for et par timer, skriver BBC torsdag omkring klokken 06 grønlandsk tid.

LÆS OGSÅ Boris Johnson nægter at forlade en regering i krise

En journalist fra The Sun rapporterer, at Johnson vil forblive leder af det konservative parti, indtil der er fundet en afløser.

Presset på Boris Johnson er steget kraftigt i løbet af de seneste to døgn. Mere end 50 ministre og viceministre har trukket sig fra den britiske regering i protest mod Boris Johnson.

En lang række af sager har hobet sig op og øget presset på ham den seneste tid.

Onsdag erklærede Boris Johnson, at han ville kæmpe videre for at blive på posten som premierminister. Og kilder tæt på ham har fortalt, at han ville kæmpe til sidste blodsdråbe trods den stigende kritik.

Men torsdag er Johnson altså tilsyneladende kommet til den erkendelse, at den ikke går længere. I løbet af torsdag morgen er opsigelserne fra ministre fortsat, og flere højtstående ministre har bedt Boris Johnson om at stoppe.

Den seneste i rækken drejer sig om et tidligere parlamentsmedlem Chris Pincher. Han blev tvunget til at gå af efter afsløringer om seksuelle krænkelser.

Tirsdag måtte Boris Johnson undskylde for, at han i februar havde udpeget Pincher til en stilling, hvor han skulle håndhæve partidisciplin.

Det skete, selv om Johnson var blevet orienteret om, at Pincher var anklaget for seksuelle krænkelser.

Også partygate-skandalen, som handler om ulovlige fester holdt i regeringskontorerne, mens landet var underlagt strenge coronaregler, har skabt storm om Johnson.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl