Boris Johnson nægter at forlade en regering i krise

Selv om adskillige ministre er trådt af det seneste døgn, har Boris Johnson ikke planer om at gøre det samme.
Han vil med egne ord blive ved med at kæmpe for ikke at forlade en regering i krise. Det siger Boris Johnson onsdag eftermiddag. Udtalelsen kommer i forbindelse med en spørgetime i det britiske Underhus. Foto © : Reuters Tv/Reuters/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
06. juli 2022 15:33

Boris Johnson nægter at trække sig som britisk premierminister og trodser dermed det stigende pres på ham for at gå af.

Han vil med egne ord blive ved med at kæmpe for ikke at forlade en regering i krise.

Det siger Boris Johnson onsdag eftermiddag. Udtalelsen kommer i forbindelse med en spørgetime i det britiske Underhus.

Det konservative parlamentsmedlem Tim Loughton spørger Johnson under spørgetimen, om der er nogen omstændigheder, som ville betyde, at premierministeren ville gå af.

- Det er klart, hvis der var omstændigheder, hvor jeg følte, at det var umuligt for regeringen at fortsætte med det mandat, vi har fået, eller hvis jeg for eksempel følte, at vi ikke var i stand til at støtte Ukraine, ville jeg trække mig, svarer Johnson.

- Men ærlig talt er en premierministers opgave under vanskelige omstændigheder, når du har fået et kolossalt flertal, at fortsætte. Og det har jeg tænkt mig at gøre, siger han.

LÆS OGSÅ Boris Johnsons regering i krise

Spørgetimen kommer, efter at otte ministre på et døgn har forladt regeringen i protest mod Boris Johnson. Derudover har adskillige konservative parlamentsmedlemmer trukket sig.

Johnsons regering er de seneste måneder blevet ramt af en række skandaler.

Den seneste i rækken drejer sig om et tidligere parlamentsmedlem, der blev tvunget til at gå af efter afsløringer om seksuelle krænkelser. I sagen ændrede Boris Johnson forklaring ad flere omgange.

Det fik finansminister Rishi Sunak og sundhedsminister Sajid Javid til at trække sig.

Desuden har Boris Johnson været i modvind under den såkaldte partygate-skandale.

Her blev det afsløret, at der var blevet holdt fester i premierministerens embedsbolig på Downing Street 10 under coronanedlukningen i 2020.

Johnson står stadig over for en parlamentarisk undersøgelse af sagen.