Der er opbrud i den britiske regering på grund af protester mos premierminister Boris Johnson.Foto: Gabriel Bouys/AFP/Ritzau Scanpix

Boris Johnsons regering i krise

Regeringstiden for premierminister Boris Johnson er snart er slut, spår britiske aviser. Fire ministre har siden tirsdag trukket sig fra regeringen.

Flere britiske aviser spår nu, at regeringstiden for premierminister Boris Johnson snart er slut.

Det sker, efter foreløbig fire ministre har trukket sig fra hans regering.

Tirsdag aften trak finansminister Rishi Sunak og sundhedsminister Sajid Javid sig.

Og onsdag morgen meldte først børne- og familieminister Will Quince og så ministeren for skolestandarder, Robin Walker, at de også forlader regeringen.

De er blandt andet utilfredse med premierministerens håndtering af en sag, hvor det konservative parlamentsmedlem Chris Pincher er anklaget for at have seksuelt krænket to mænd på en natklub.

LÆS OGSÅ Boris Johnson tager fuldt ansvar: Jeg har lært min lektie

Pincher blev trods sagen forfremmet i regeringen trods Boris Johnsons viden om sagen. Pincher trak sig dog kort efter tilbage og undskyldte episoden.

Siden har Johnson også undskyldt for sin håndtering af sagen, men det er ikke nok for de to ministre.

De mener, at Boris Johnson har for mange skandaler i rygsækken til, at de vil sidde i hans regering.

Johnson har med nød og næppe overlevet flere skandalesager, blandt andet om fester i premierministerens embedsbolig på Downing Street 10 under coronanedlukningen i 2020, hvor alle andre briter var underlagt et forsamlingsforbud.

Onsdag skriver avisen The Times, at det er "game over" for Johnson og tilføjer, at det er en "fejl for Johnson" at blive siddende på posten, når "han har mistet sit partis og lands tillid".

 Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl