Bådforlis: Én fundet død og tre fortsat savnet

Én livløs ældre mand er bjerget ved ulykkesstedet, mens tre personer forsat er savnet.
Skrevet af Mads Pedersen
07. juli 2017 12:14

OPDATERET KL. 13:33: Politiet oplyste at ulykken skete syd for Kangaatsiaq. Senere meddelte de, at ulykken skete ved Grønne Ejland, øerne mellem Aasiaat og Ilulissat.

Den 6. juli 2017 kl. 15.36 modtog Grønlands Politis vagtcentral underretning fra Aasiaat Radio om, at en båd var i problemer, var ved at synke og havde brug for hjælp på en position ved Grønne Ejland, øerne mellem Aasiaat og Ilulissat..

Det skriver politiet i en pressemeddelelse. 

Efterfølgende iværksatte Grønlands Politi en SAR aktion med deltagelse af blandt andre en politikutter og enheder fra Arktisk Kommando og Air Greenland. Yderligere deltog flere civile både i redningsaktionen. 

- På ulykkesstedet kunne det konstateres at båden var sunket, skriver politiet. 

En Lynx helikopter fra Arktisk Kommando bjærgede en person i live og fløj straks til personen til hospitalet, hvorefter helikopteren returnerede til ulykkesstedet. Den overlevende er under behandling ved sundhedsvæsenet. 

En anden person blev fundet livløs i vandet omkring ulykkesstedet. Person blev bjærget og senere erklæret død. Person er identificeret.

Der er fortsat tre savnede som alle nu formodes omkommet. 

De pårørende er underrettet. 

Ulykken skete ifølge de foreløbige oplysninger, da motoren brækkede af og rev hul i skroget på båden, hvilket bevirkede at båden tog vand ind hurtigt, hvorefter den sank i løbet af kort tid.

Politiet er fortsat i gang med eftersøgningen omkring ulykkesstedet. 

LÆS OGSÅ Fire frygtes omkommet i Disko Bugten