Foto: KNR

Eftersøgning: Fire frygtes omkommet i Disko Bugten

Grønlands Politi og Arktisk Kommando er torsdag aften i gang med en større eftersøgning i Disko Bugten. En person er fundet død, mens tre andre formodes omkommet, oplyser politiet.

Fem voksne personer sejlede torsdag eftermiddag afsted i en jolle fra Aasiaat i retning mod Ilulissat, men på et tidspunkt opdager de, at båden begynder at tage vand ind, og de udsender derfor en nødmelding via VHF. 

Aasiaat Radio opfangede nødmeldingen og alarmerede politiet, som igangsatte en større redningsaktion og eftersøgning af jollen og de fem personer. Arktisk Kommando, Air Greenland, Grønlands Politi og frivillige deltager i eftersøgningen, som oplyser Grønlands Politi.

Torsdag klokken 22.50 er meldingen fra politiet, at en person er fundet i live, en person er fundet omkommet, mens tre personer stadig savnes. Politiet formoder, at de tre personer, der endnu ikke er fundet, er omkommet. 

Den ene person, der er fundet i live, bliver bragt til Ilulissat. Politiet kan ikke oplyse nærmere om ulykken, men eftersøgningen af de sidste tre personer fra jollen fortsætter, lyder det fra politiet sent torsdag aften. 

 

 Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl