Atassut støtter sit ungdomsparti

Alt for mange kvinder får aborter og derfor foreslår Atassut Ungdom brugerbetaling på det medicinske indgreb. Men moderpartiet Atassut er ikke direkte enig med sit ungdomspartis forslag og vil først vurdere yderligere, før de beslutter, om de vil bakke op forslaget.
Paninnguaq M. Kruse (Atassut).
29. september 2015 13:45

- Det skal vi vurdere. Vi er ikke direkte enige med dem nu, men tanken om det til fremtiden er vi enige i, siger Paninnguaq M. Kruse fra Atassut, og som er stedfortræder i Inatsisartut og medlem af Atassuts hovedbestyrelse.

Læs også Abortdebat røget af sporet

Atassuts hovedbestyrelse har i disse dage holdt møder, hvor blandt andet aborter var blandt de emner, der blev drøftet.

Partiet mener, at Atassut Ungdoms forslag om brugerbetaling er et godt forslag men vil først vurdere, hvilke konsekvenser det vil få og om det overhovedet kan lade sig gøre rent praktisk, før de tager en endelig beslutning om deres ståsted.

Læs også Atassut ungdom: Aborter skal koste fem procent

Hvis der skal være brugerbetaling på aborter, mener Atassut dog ikke, at pengene skal gå til landskassen men i stedet til forebyggelse.

- Hvis vi skal komme over det her problem, vil det koste penge. Alle ordninger og mål koster penge, så de penge kan bruges til at betale udgifterne for de ordninger, siger Paninnguaq M. Kruse.