Atassut skylder næsten lige så meget som IA

Gælden tynger partiet Atassut, som dog kan glæde sig over, at 2015 i det mindste ikke bød på underskud.
Foto © : Ane-Marie Petersen
10. juni 2016 08:11

Atassut kom ud af året med et positivt resultat på 55.000 kroner. Et resultat som dog langt fra er nok til at lukke det store hul, partiet har opbygget i sin partikasse. Således skylder Atassut fortsat knap 1,3 millioner kroner.

Derfor lever Atassut fortsat på kreditorernes nåde, og må de kommende år se frem til mere spartansk drift.

Læs også Inuit Ataqatigiit kæmper stadig med stor gæld

I takt med at partiet har fået færre vælgere, falder tilskuddet fra det offentlige også, og partiets egne medlemmer bidrager kun i ringe omfang til driften. Medlemskontingenter udløste sidste år indtægter på 2.000 kroner.

Den statsautoriserede revisor Deloitte gør yderligere opmærksom på det forhold, at administrationen i partiet består af få personer, hvilket kan øge risikoen for misbrug af midler.

Revisor gør det dog klart, at de hverken har opdaget fejl eller bedrag, og Atassuts ledelse vurderer selv, at de ikke er særligt udsat for bedrageri.

Partiet er til gengæld ikke fremmed over for bedrag. Således fremgår det af revisionsprotokollatet, at en partisekretær i 2007 indgik forlig om at betale 141.000 kroner tilbage til partiet.

I 2014 manglede den tidligere partisekretær dog stadig til gode at betale den første rate, hvorfor sagen blev overdraget til inkasso. I dag er gælden faldet til 120.000 kroner.