Atassut skal ikke være topstyret

Det er ikke Atassuts ledelse der alene skal sørge for, at partiets lokalafdelinger langs kysten forbereder sig til den kommende kommunalvalg, lokalafdelinger skal også selv arbejde. Det siger næstformand for Nuuk afdelingen, Margrethe Kruse til Radioavisen, efter Timooq Mølgaard fra Qeqertarsuaq beskyldte Atassuts ledelse for, at de ikke gør nok for sine lokalafdelinger og derfor flyttede til Siumut.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
18. januar 2013 12:47

Timooq Mølgaard begrundede sin afhopning til Siumut med, at Atassuts landsorganisation slet ikke er klar til det kommende kommunalvalg, trods han gang på gang har gjort formanden, Gerhardt Petersen opmærksom på, at det er på tide at forberede sig.

Men Timooq Mølgaards beslutning må stå for egen regning, siger Margrethe Kruse, som er næstformand for Atassut Nuuk.

- Sådan som jeg hører ham, lyder det som om han repræsenterer hele kysten. Og der vil jeg sige fra og siger, at det er ikke den opfattelse vi har her fra lokalafdelingen i Nuuk. Og jeg den holdning, at det er ikke landsorganisationen der skal fylde os med ideer, det er os afdelinger der skal sætte dagsorden, lyder det fra næstformand for Atassut Nuuk, Margrethe Kruse.

Formanden for Atassuts landsorganisation, Gerhardt Petersen siger, at lokalafdelingerne langs kysten nu er på rette vej, trods det dårlige Inatsisartut valg i 2009.

Formanden siger også, at landsorganisationen allerede i efteråret begyndte at gøre sig klar til det kommende kommunalvalg, og at alle lokalafdelinger har fået en skrivelse derom.

Og det bekræfter Margrethe Kruse fra Nuuk.

- Allerede i oktober måned sidste år fik vi opgaver for at forberede os til den kommende kommunalvalg og Inatsisartut valg. Allerede dengang gik samarbejdet igang med organisationen, derfor kan vi ikke sige at der mangler en samarbejdsvilje i Atassut, siger næstformand for Atassut Nuuk, Margrethe Kruse.

I følge en opinionsundersøgelse fra HS Analyse i samarbejde med Sermitsiaq, vil Atassut få 6,9 procent af stemmerne, hvis der var valg til Inatsisartut i dag. Det er en tilbagegang i forhold til valget i juni 2009, men de vil beholde deres nuværende to mandater.

Men den samme analyse af tilslutningen til partierne viser også, at der fra september 2012 til december 2012 var en lille fremgang til Atassut fra 5,5 procent i september til 6,9 procent i december. I følge Sermitsiaq er det en belønning for at have taget mere selvstændigt stilling til emnerne på efterårssamlingen i Inatsisartut, for eksempel storskalaloven.