Atassut: Forbedret studieaktivitet vil forhøje uddannelsesstøtten

Alle uddannelsessøgende skal have mere i studiestøtte. Det vil Atassut arbejde med, hvis partiet bliver valgt til Inatsisartut. Men til gengæld skal støtten være afhængig af om, de studerende møder op hver morgen. I modsat fald skal det mærkes i støtten, der så bliver skåret.
Skrevet af Sara K. Jakobsen
29. oktober 2014 17:50

Atassut kandidaten Masauna Peary fremlagde et løfte om, at partiet vil arbejde for at indrette uddannelsesstøtten ved, at der betales støtte udfra hvor meget eleven har mødt op i studiet. Dermed vil der være penge til at forhøje uddannelsesstøtten, mener partiet.

- Vi vil bestræbe for at forhøje studiestøtten. Og hvis det bliver forhøjet, vil der være krav om at elever skal møde op i studiet, hvis de vil få deres støtte. Det er en del af deres ansvar, hvis man ikke møder op på arbejdet, så får man ikke løn og det samme bør gælde for de studerende, sagde Masauna Peary til valgdebatten i går.

Atassut-Kandidaten mener, at ændringen af studiestøtteordningen vil  formindske fraværet.

- Det vil gøre de studerende mere ansvarsbevidste omkring deres mødepligt. Men hvis vi tager dem med børn som et eksempel, hvis de har barn syg og ikke kan møde op, så skal de selvfølgelig ikke gå ud over dem, siger Masauna Peary.

Det vil være motiverende, men det vil give en del udfordringer, mener rektor på GU i Aasiaat.

- I øjeblikket gælder det jo, at hvis eleverne ikke går i skole, så kan vi jo godt bremse deres studiestøtte, også i dag. Så jeg har ikke noget imod selve forslaget, men jeg kan bare se at det vil give en del praktiske udfordringer, siger rektor på GU Aasiaat, Flemming Guntofte Nielsen.

Og det er ikke kun rektoren på GU Aasiaat, der er skeptisk overfor forslaget. 

Studiechefen på grønlands universitet, mener at det ikke passer ind til deres studieordning, for her har de fleste studerende på de videregående uddannelser ikke mødepligt.

- Det vil ikke kunne hænge sammen. Det giver jo sig selv på uddannelser uden mødepligt kan man jo ikke trække folk når de ikke møder op, siger studiechef på Ilimmarfik, Hanne Søgaard.