Atassut er lun på motorcykler

Atassuts medlemmer af Inatsisartut Siverth K. Heilmann og Knud Kristiansen foreslår ophævelse af importforbud af motorcykler.
Skrevet af Noah Mølgaard
22. september 2011 09:05

Atassut mener at tiden er moden til at åbne muligheden for at importere motorcykler. De foreslår importforbudet fra 1980 bør ophæves. Det kan også betyde lidt flere indtægter til landskassen.

Import af motorcykler blev i sin tid forbudt på grund af hensynsløs kørsel af dem, der havde de to-hjulede køretøjer. Men Atassut mener at man sagtens kan tillade import af motorcykler, når man kan tillade import af snescootere, som også i nogle tilfælde bliver brugt med høj fart.

Atassut foreslår til Inatsisartut at aldersgræsen til at køre motorcykel kan sættes til mindst 25 år. De foreslår også at der kun må indføres højst 250 kubik ud af 2.000 mulige. Det er for at begrænse hensynsløs kørsel, hedder det i forslaget.

Atassuts medlemmer i Inatsisartut Siverth K. Heilmann og Knud Kristiansen mener at ophævelse af importforbudet vil være udgiftsneutral for landskassen. Den kan til gengæld give indtægter i form motorafgift og importafgift.

Forslaget bliver behandlet i Inatsisartut mandag den 10. oktober.